Categories
Без категория

Как да спестим пари

Набелязали сте си страхотна кола, но нямате пари за да си я позволите? Не гарантираме че от предстоящите съвети ще спестите толкова много, но със сигурност може да успеете да се сдобиете с чифт готини обувки, за които все не успявате да спестите пари.

Ако следвате нашите три правила на разумното харчене, може да се похвалите с по-дебел портфейл, дори в края на месеца.

Поддържането на фигурата е изключително важно, но струва скъпо. Дори и да сте си купили карта за фитнес не винаги успявате да се възползвате от нея и често се оказва, че инвестицията не си заслужава. За сметка на това, да се тича в парка е напълно безплатно и доста по-полезно от задушните закрити помещения, претъпкани с потни хора. Тичането способства за цялостно редуциране на теглото, оформя коремните мускули, извайва бедрата и краката. Кроса не изисква никакви средства от ваша страна, така че слагайте удобен клин и тениска и се радвайте на движението.

  1. Ограничете храненето извън къщи.

Дори и да мразите да се въртите край печката, понякога се налага да го правите, ако искате да облекчите бюджета си.  Когато приготвяте храна вкъщи вие може да намалите разходите си значително.

Да, да се вечеря навън с приятели е истинско удоволствие, но може да намерите компромисен вариант като го правите само веднъж седмично или просто не си поръчвате скъпи специалитети.

За менюто вкъщи може да ви помогнат идеите и рецептите в любимото ви списание за жената. Ще се учудите какви вкусотии сте способни да сътворите и вместо да обядвате с чипс или кроасан на работа, може да си носите домашна храна в офиса. Това е още един начин да спестите пари през деня.

  1. Не купувайте ненужни неща.

Сега отговорете честно, колко нови дрехи никога не сте обличали и колко ненужни дрънкулки събират прах в кутиите ви за бижута? Често пазаруваме като за световно и след това се оказва, че имаме препълнен гардероб и нищо подходящо за обличане. Време е за разумно планиране на бюджета и харчене с мярка.

Все пак вие имате цел – следвайте я.