Categories
Без категория

Ардилес: Меси е по-добър от Марадона

Бившият играч на Тотнъм Оси Ардилес призна, че никога не е мислил, че някой ще задмине легендарният Диего Марадона, но нападателят на Барселона Лионел Меси е опровергал очакванията му.

Феноменалният таран на „каталунците” чупи рекорд след рекорд с клубния си отбор, но много хора смятат, че няма място за сравнение с Марадона, заради слабите му резултати с националния отбор на Аржентина.

Ардилес, който в момента е мениджър на отбор в Китай, има 63 участия за националния отбор на Аржентина и бе ключова част от тима, спечелил Световното първенство през 1978 година на родна земя.

Независомо от това Ардилес смята, че успехът на Меси с националите е неизбежен, след като според него той е най-добрият футболист на всички времена.

Той заяви в последните футболни новини на „Спорт”:

„Играх с Марадона седем сезона и той бе превъзходен. Смятах дори, че няма да има друг такъв футболист като него, но трябва да призная, че Меси е по-добър.”

„Меси не е постигнал високи резултати с националния тим, но те със сигурност ще дойдат.”

„Има прогрес в националния отбор и сегашните играчи стават все по-добри. Меси за момента е най-добър.”

В следващият си мач от Примера Дивисион,  Меси и компания посрещат вечният съперник Реал Мадрид у дома, като се очаква двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо от „Камп Ноу” в събота вечер.