Categories
Без категория

Моуриньо се надява Челси да се изправи срещу Галатасарай.

Жозе Моуриньо се надява Челси да се изправи срещу Галатасарай при жребият в понеделник за шестнайсетина-финалите на Шампионската лига , така че Дидие Дрогба да  може да се върне отново на Стамфорд Бридж.

Дрогба все още е герой на феновете на Челси за главната си роля в победата на финала от Шампионската Лига срещу Байерн Мюнхен през 2012 г., когато той вкара победния гол в драматичната среща.

След кратък престой в Китай, ветеранът Дрогба се премества в турските гигант Галатасарай,с когото спечели първенството през миналият сезон и вкара много голове за успехите на турският отбор в Европа,Моуриньо казва, че ще се радва много, ако нападателят получи шанса при жребият в понеделник да се върне към старите си ловни поля.

“Той заслужава да се завърне тук,макар и за малко, той го заслужава, дори повече от мен”, каза Моуриньо, който бе посрещнат с отворени обятия при завръщането си в Челси тази година,а сега  след победата над Стяуа Букурещ с 1:0,и лидерската позиция в Група E,феновете започнаха отново да мечтаят за финал.

“Той заслужава да получи това, което получих аз  срещу Хъл Сити (в първия си мач като треньор през този сезон за Челси). Той заслужава двойно,а дори три пъти повече от мен. Знам какво почувствах аз,и си мисля, че той заслужава да преживее това изживяване.

“Така че, да – Галатасарай е труден, много труден съперник, но бих искал Дрогба да се върне тук и да почувства това, което аз почувствах.” Дрогба, който също отбеляза изравнителен гол срещу Байерн в Мюнхен в онази вечер, е рекордьор сред голмайсторите на Челси в Европа с 34 гола в 69 мача и Моуриньо все още го държи на висока почит след головете му за клуба,за периода когато беше треньор между 2004-07.

Челси може да се изправи срещу Галатасарай, Зенит Санкт Петербург или Милан на шестнайсетина финалите от Шампионскат Лига отколкото  с другите водачи на групи Реал Мадрид, Барселона или последният притежател на трофея Байерн Мюнхен, но Моуриньо каза, че който и да се падне,ще бъде трудно.

“Налице са шампиона на Русия-Зенит,както и от германска страна  Байер Леверкузен и турските шампиони  начело с Крал Дидие”, заяви Моуриньо. “Но ние трябва да забравим Шампионската лига сега и да се концентрираме в  Висшата Лига. Докато тя започва отново през февруари, март, ние трябва да работим за подобряване на нашата игра и да бъдем много по-добри от водещите отбори,който са смятани отново за фаворити и финалисти в най-големият турнир в света,знаем че можем да победим всеки един отбор и мисля,че този сезон ще бъде на Челси.

Източник: footballbettingtips.org и bettingtips1x2.com– едни от водещите сайтове за футболни прогнози, актуални класирания, резултати на живо и друга полезна информация.