Categories
Без категория

Англия – точното място за намиране на лесна и доходна работа

Когато сте чужденец в друга държава и търсите свой начин да се реализирате, възможностите не са много. По тази причина много хора започват бърза, лесна и почасова работа, за която не се изисква специално образование, но приходите са доста добри. Това е най-честият сценарий в живота на много българи. Но всички те трябва да минат по този труден път преди да намерят мястото си, това е част от израстването, независимо дали си си вкъщи или в чужбина.

В последствие много българи избират да надградят, да изкарат курс, обучение или преквалификация и да открият за себе си по-добра работа или дори професионална реализация в чужбина.

Такава е историята на мой приятел, който взе изключително трудното за него решение да замине за Англия. В началото той работеше като сервитьор, после в една строителна фирма, накрая с помощта на агенция за наемане на служители, си намери доста приятна, но отново неквалифицирана работа. Тя беше свързана с услуги по почистване. Това е най-хубавото на Англия – там хората си плащат за най-разнообразни услуги, такива, за които ние, българите, сме свикнали да си ги вършим сами. Ето защо в Англия със сигурност можете да откриете огромно разнообразие от дейности и професии.

След като прекара известно време във въпросната фирма, той откри начин да се издигне, да стане мениджър. Няма да е тайна, ако кажа, че той беше един от малкото късметлии, постигнал това. За него работата за почистване в Англия се оказа много повече от временно занимание, с което да събере пари. Е, той събра доста добри, достатъчно да запише магистратура, с която впоследствие си осигури и мениджърската позиция. Но късметът, предполагам, наистина се усмихва на тези, които най-много сетрудят.

Днес той отдавна вече е оставил тази работа за почистване в Англия зад гърба си. За негово огромно щастие, той се останови за постоянно в Лондон, където се премести и приятелката му.

Но и досега, той продължава да твърдим, че именно работата за почистване в Англия, е била старта му и началото на един по-добър живот и възможност да открие истинското си призвание!