Categories
Без категория

Качествен уеб дизайн

Когато предприемем стъпката да имаме присъствие в интернет си задаваме въпроса колко би струвал качествения уеб дизайн. За да бъдем сигурни, че можем да отговорим на него, необходимо е да сме наясно с нашите цели. Може да има различни причини за създаването на един уеб сайт. При всички случаи нужно е да са ясни целите още в началото.

След като вече сте стигнали до етапа, който са определени целите, би могло да се пристъпи към следващите стъпки в етапа на разработка на сайта. Най-вече е добре да се поставят и срокове за всеки етап. Имайте предвид, че освен дизайна, необходимо е време за изработването на функционалностите, а те са работа на програмисти и следователно е добре да бъдат добре изпипани и тествани. Обърнете внимание, че навигацията трябва да е лесна и интуитивна за да се чувстват потребителите добре на сайта ви.

Добре е  да се доверите за тези неща на специалисти в уеб технологиите, отколкото да взимате сами решения, ако не сте подготвени за това. Повярвайте ми, това ще ви излезе скъпо за в бъдеще. Съществуват набор от най-добри практики, които се използват и не случайно уеб специалистите се информират за тях постоянно. Това е много важно да се спазва при комерсиално насочени сайтове като например електронни магазини. При изработка на такава уеб страница, всяка грешка ще излиза скъпо.

В най-общия случай, добре е да не залагате на изключително сложен уеб дизайн, но се съобразявайте и с аудиторията ви. Например ако разработвате сайт за финансова институция, то дизайна би било добре да бъде семпъл и интуитивен. Ако обаче, сайта ви е за футболни залози, то очевидно е насочен към мъжка аудитория и е добре да има по-агресивни и ярки елементи. Добре е да се избягват анимациите и флаша, особено важната информация в тях, защото те не се разчитат от търсачките.

Самата структура на сайта, от една страна е изключително важен фактор за търсещите машини. В самото начало е добре да обърнете внимание на това. Старайте се подребата на директориите да наподобява тази на директориите в личния ви компютър. Така бихте подали съдържанието на търсачката във вид, в който тя най-лесно би го индексирала. Все пак недейте да мислите твърде много за оптимизацията, а се старайте да предоставите качествено съдържание на потребителите.

И като заключение ето и няколко препоръки с помощта на които можете да намалите цената на уеб дизайна, като едновременно с това извлечете максимална полза от него: Прецизирайте внимателно целите си – определете си реалистични и точно определени цели. „Искам да продавам повече” не е точна цел. Цел е „Искам да продавам поне по 30 артикула за срок от 3 дена на клиенти от Стара Загора”. Споделете тези цели със служител на фирмата за уеб дизайн и попитайте как може сайта ви да ги постигне. Задайте този въпрос на няколко уеб студиа и изберете този, който най-много ви се нрави.