Categories
Без категория

Ламиниран,трислоен и масивен паркет

Пред всеки човек стои въпросът каква подова настилка да изберем за своята къща,апартамент или офис?

Масивните паркети не губят никога предимството си с своята естествена непреходна красота. Дървото е топло,уютно  и придава на интериора неповторим характер.Масивните паркети са трайни като запазват външния си вид и свойства в продължение на много години. Като единствен недостатък е високата им цена както като материал така и за консумативи и монтаж.

Ламинираните паркети са най-масово използваната подова настилка в днешно време. И тука трябва да се отбележи че се предлагат у нас  както качествени така и ламинирани паркети с неясни производители и качество поради което и цената им варира в широки граници-има и евтини ламинати както и доста скъпи колекции на реномирани марки производители. Трябва да се отбележи че у нас масово се купува ламиниран паркет от най-ниският сегмент качество от което после много клиенти недоволстват. При покупка на ламиниран паркет е хубаво предварително да сте запознати с производителя и колекцията на ламината дали съответстват. Обърнете внимание на класа на износоустойчивост с който се предлага ламинираният паркет дали съответства за това къде вие ще го монтирате. Погрешно е да се смята че дебелината на ламината оказва влияние на износоустойчивоста. Износоустойчивостта на ламинираните паркети е на база покритие а не на дебелина на трегерната плоча. Разходът за монтаж на ламиниран паркет е минимален-като не е безплатен а може да е включен в цената на настилката.Лесният и бърз монтаж  и възможността за избор на декори и модели правят ламинираният паркет желана настилка на най-добра цена.

Алтернатива на ламинираният и масивен паркет са трислойните естествени паркети. Те съчетават в себе си всички предимства на паркета:

-трайност-възможност за неколкократно циклене на дървесината и многократно реновиране на лаковото покритие

-изцяло естествен,здравословен,екологичен,не се електризира

-може да се лепи към основата

-има разнообразна широчина на дъските на горният слой

-предоставя неограничени възможности за аранжиране-подходящ за класически и изискани луксозни интериори

Трислойните паркети имат възможността за изключително бърз монтаж поради сглобките с които са направени. Многослойната им конструкция стабилизира размерите и формата на дъските и ограничава податливостта на промени на размерите при промяна на температурата и влажността.Могат да се полагат върху подове с електрическо и водно подово отопление. Като плаващ под може да се положи за 1 ден и веднага да се използва.Може да се полага върху много големи повърхности без оставяне на дилатационна фуга.

В сравнение с масивният паркет цената на трислойните паркети представлява цена за готов за използване продукт с обработена повърхност. Не се плаща допълнително за лак и лепила. Разходът за монтаж е много по нисък отколкото за редене на паркет.При масивните паркети трябва да платите на монтажен екип,да купите лепило и лак,да платите за циклене след монтажа и за лакиране на повърхността.

Ние не можем да ви обещаем че естественият трислоен паркет като по изискан и по траен продукт ще е по евтин от ламинираният паркет,но можем да ви гарантираме че избирайки трислоен паркет вие ще получите естествен и изискан продукт превъзхождащ в това отношение всички изкуствени и синтетични подови покрития .

Ако все още се двоумите каква настилка да изберете, имате въпроси и нужда от информация заповядайте при нас в нашите офиси или разгледайте в нашият сайт с  най-голямото разнообразие на паркетни настилки от реномирани производители в световен мащаб предлагано у нас -www.tsonevflooring.com -вашият коректен партньор в подовите настилки.

Очакваме ви!