Categories
Без категория

Няколко съвета за инсталиране на нови лаптопи

Всеки изпълнява различен ритуал, след като си купи нов лаптоп. Някои свалят всички програми, които ползват, а някои директно слагат игрите, които не са стартирали на стария компютър
Преди да свършите което и да е от горните действия, трябва да направите няколко други важни стъпки, за да може лаптопът ви да работи като нов възможно най-дълго.

Премахнете ненужните програми
Производителите на лаптопи продължават да инсталират всякакви ненужни програми към фабрично инсталираните лаптопи или сред даунлоудите на уебсайтовете си, или в приложените инсталационните дискове.
Много от тях просто източват ресурсите на лаптопа ви и му пречат да действа на цял капацитет, а и най-вероятно не ви трябват всички тези тулбари и тестови версии на най-различен софтуер.

Ъпдейт на Windows Когато извадите лаптопа и вкарате зарядното, е полезно да сторите е да ъпдейтнете Windows-а. Разбира се, преди да можете да го направите ще се наложи да нагласите достъпа си до интернет. Щом се свържете към интернет, се насочете към Control Panel и влезте в настройките за обновяване на Windows, и пуснете колкото можете повече от наличните обновления.

В зависимост от колко дълго е прекарал лаптопът ви по стелажите в магазина или колко е стар дискът с операционната система, от който ще инсталирате, обновяването би могъл да се проточи от 5 минути до повече от час. Някои обновления може би ще наложат рестартиране на компютъра.

Ъпдейт на драйверите Драйверите са онова, което превръща лаптопа ви от скучна кутия с уиндоус мощна изчислителна централа. Оптималният комплект от драйвери се определя от конфигурацията на компютъра ви и от желанието ви да поемате риск. Като цяло, е хубаво да се сдобиете най-новите възможни драйвери за всичките си компоненти. Например, обновяването на драйверите за графичната карта в повечето случаи коригира грешки и подобрява представянето на чипа. Без целия набор от драйвери за дънната си платка също може да не можете да осъществявате елементарни действия. Ако след като сте сложили всички драйвери и пак срещате трудности, сигурно ще трябва да актуализирате и биоса си.

Ако сте се занимавали с компютри достатъчно дълго, е доста възможно да сте си имали работа и с ново издание на някой драйвер развалящ нещо, което допреди това е вървяло без грижи. Затова някои хора предпочитат да си стоят с тези, които не създават проблеми и да не слагат по-нови версии. Ако попаднете на лошо обновление, бихте могли да върнете предната версия или да премахнете ъпдейтнатия драйвер и да сложите предния предния.