Categories
Без категория

Няколко тактики за PPC кампании за Super Bowl

Въпреки, че Super Bowl е събитие, което няма особено голям отзвук у нас, ние можем да извлечем известни ползи от провеждането му. Специалистите, които се занимават с PPC кампании, трябва да използват наистина интересни подходи, за да привлекат легионите от фенове, които търсят реклами, свързани със Super Bowl.

1. YouTube е цар – някои специалисти, които се занимават Pay per click акции, твърдят, че YouTube се е превърнал в златна мина за Google по време на Super Bowl. Причината за това е, че рекламодателите плащат както за традиционната реклама на техните PPC кампании, така и за онази в платформата за видео споделяне. По този начин, рекламодателите осигуряват повече трафик към своята акция. 2. Използването на връзки към сайта за PPC рекламата – Все повече рекламодатели започват да се възползват от този трик. Bud Light например използват няколко реклами, които съдържат няколко линка, чрез които отвеждат потребителите си до правилния клип в платформата за видео споделяне. 3. Хаштаговете срещнаха Pay per click кампаниите – Bud Light включи в своята PPC кампания хаштага: #Upforwhatever. Компанията за производство на автомобили Toyota дълго време пускаше тийзъри за своите реклами, които бяха точно на платформите за PPC акции. Това действие беше предопределено и от използването на хаштага #Unbornify. Рекламите бяха свързани с Facebook, Google Plus и Twitter профилите на компанията. По принцип е необичайно толкова много социални мрежи да са включени в една PPC реклама, но все пак това даде положителни резултати за автомобилния гигант. Много е интересно да се обърне и внимание на PPC кампанията на Nestle – Butterfinger. В рекламния текст са включени два линка. Единият отвежда до Facebook профила на компанията. Другият до кратък тийзър на видеорекламата в YouTube. Основната страница, на която отвежда рекламата от тази PPC кампания, е целевата страница на промотирания продукт Butterfinger Cups. На тази целева страница можете отново да изгледате видеото. Хаштагът на PPC кампанията е #CupTherapy. Все пак трябва да се отбележи, че той не е използван от компанията в рекламния текст, нито в публикациите в социалните мрежи.

4. Използването на целевите страници само при нужда – AXE винаги са били пример за добра реклама, това не е изключение и в PPC кампаниите. Рекламата на търговската марка ви отвежда до целевата страница. Там всеки потребител, може да се наслади на страхотна реклама, съобразена с традициите както на AXE, така и на Super Bowl. Това обаче не е всичко – от тази страница потребителите виждат, че могат да участват в конкурса – #KissForPeace. Те просто трябва да публикуват своя снимка, на която целуват някого или някой ги целува в своя профил в Twitter. Снимките се обединяват от хаштага #KissForPeace. Наградата е възможност да видят снимката си в размер на билборд не къде да е, а на Times Square. Много специалисти се питат защо хаштагът не е използван при изработването на текста за PPC кампанията.

Други рекламодатели, които поставят своите реклами в Pay per click са Аudi, Volkswagen и Coca – Cola. Всеки един от тях просто дава линк към своите реклами в YouTube. Най-малко изненада има при PPC кампанията на Volkswagen. Техният рекламен текст звучи така:„Explore what happens when a VW hits 100 000 miles” (б.а. „Разберете какво се случва, когато VW достигне 100 000 мили”).