Categories
Без категория

Няколко начина да повишите кликванията в PPC кампания

Има някои начини да повишите продуктивността на вашата Pay per click кампания. Това е наистина много важен момент в промотирането на търговската марка. Някои от мерките, които трябва да вземете, са много прости и целят по-лесния контакт на клиентите с вас, както и повишаването на авторитета на търговкия бранд. Следвайте тези прости стъпки, за да попълните пропуските в стратегията на PPC кампанията си.

Location Extensions
Това е английски термин, който се превежда на български като „разширения за местоположението”. Location Extensions е компонент в PPC кампанията, който повишава надеждността. В случай, че се провежда местна акция, това е много важен компонент, за който трябва да се погрижите. Вашите Pay per click реклами ще се показват на клиентите по-често заради физическата ви близост едни до други. Вие можете да включите адреса си, който да се появява под списъците от реклами. Това несъмнено ще повиши кликванията и ще направи PPC акцията по-успешна.

SiteLink Extensions
Това е разширение, което може да ви донесе повече място в рекламното поле на Google. Рекламите от вашата PPC кампания могат да се показват на първите три места. Вие бихте могли да спечелите допълнително, ако добавите описания на своите SiteLink Extensions.

Social Extensions
Много специалисти, които се занимават с PPC реклама, не са голени фенове на Social Extensions. Причината за това е, че разширението ви предоставя информация колко кръга имате в социалната мрежа Google+. Освен това ще се наложи да свържете сайта си с Google+, за да заработи. Все пак трябва да се отбележи, че всяко от тези разширения може да е полезно на вашата PPC кампания.

Увеличете наддаването през мобилен телефон
Мобилните Pay per click акции обикновено предоставят по-висока честота на кликване, в сравнение с десктоп кампаниите. Все пак, за да се уверите, че вашите реклами се показват и на мобилните устройства, вероятно ще трябва да плащате повече за PPC кампанията си като цяло. Все пак има и положителни страни, защото цената на мобилните Pay per click реклами е по-ниска от тази на десктоп версията им.

Разменяйте местата на рекламите
Google оптимизира рекламите, които се представят по-добре, като ги показва по-често. Все пак по време на PPC акция всеки би искал да има повече контрол върху ротацията на рекламите. Това е наистина много важно, защото така можем да разберем кои реклами се представят по-добре от други.

Честота на рекламите
Често се случва рекламите, които са с опция за по-често показване да се представят по-добре от други. Все пак това не е правило в Pay per click акциите. Проблемът е, че вие няма да можете да тествате кои реклами се представят най-добре по време на вашата PPC кампания. Това е наистина голям проблем, защото добрата реклама е стъпила винаги на проучвания и солидни данни.

Geography Exclusions
Това е термин, който грубо може да се преведе като „географски изключения”. Да речем, че сте компания, която поставя своята Pay per click акция в рамките на България. Освен това се занимавате с продажбата на луксозни стоки. Добре е да направите примерен списък с големите градове, където продуктите ще се продават по-добре. Това действие вероятно ще повиши честотата на кликванията за вашата PPC кампания, защото бъдещите клиенти ще са точно подбрани и заинтересовани. Още повече – те биха били в състояние да си позволят продукта или услугата, които им предлагате.