Categories
Без категория

Оптимизация на мотора чрез чип тунинг

Ако досега единственото решение да се справите с проблемите на двигателя беше смяната му с нов, то днес можете да разчитате на по-добър вариант.

След дълги години работа и използването на най-модерни технологии специалистите създадоха метода чип тунинг, който слага край на проблемите с мотора само за няколко минути. Само чрез малки промени в управляващата електроника на двигателя вашият автомобил се сдобива с повече мощност.

Освен че само за няколко минути вие се сдобивате с автомобил с по-голяма мощност, методът чип тунинг ви дава повече. Той позволява премахването на ограничения, заложени от производителя, като например ограничение на скоростта.

Разбира се, преди да подложите автомобила си на процедурата, ще искате да знаете колко нова мощност ще ви даде тя. За съжаление, никой не може да ви даде отговор на този въпрос, защото резултатът от нея зависи от вида на вашия автомобил

Например, ако вашият автомобил е с атмосферен двигател, чрез чип тунинг ще постигнете увеличение на мощността с 9%. Но ако разполагате с турбо двигател, може да очаквате повишаване с до 30%.

Има много фирми, които ще ви обещаят намаляване на разхода на гориво в резултат на извършването на чип тунинг. Истината е, че ако шофирате в нормални условия и с нормална скорост, чрез чип тунинг може да се намали разходът на гориво с поне 0,5 л.

Преди да преминете към процедурата чип тунинг, е необходимо да се уверите, че автомобилът ви е в безупречно състояние. Важно е също да се вземе предвид на какви километри е автомобилът и какъв вид е двигателят.

След като сте подложите автомобила си на процедурата чип тунинг, е важно да обръщате голямо внимание на качеството на горивото. Специалистите препоръчват да се използва само високооктанов бензин, за да се избегнат рискове.

Макар и лесен като процедура, методът чип тунинг променя управлението на двигателя ви, затова е необходимо да следите параметрите му поне две седмици след извършването му.

Ако спазвате указанията, дадени от специалистите, ще избегнете всякакви възможни рискове и проблеми с двигателя. Обикновено процедурата не е свързана с рискове, но е добре да се посъветвате със специалисти преди и след прилагането й.

Нещо, което трябва да знаете при чип тунинг, е с колко точно е добре да повишите мощността на автомобила си. Не е препоръчително да прибягвате до драстично увеличение, тъй като това може да навреди на автомобила ви. Не може да се гарантира безпроблемното състояние на двигателя, ако минете тези граници. Обикновено фирмите, които предлагат процедурата чип тунинг, поставят граница за мощност, за която дават гаранция – http://www.genercom.bg/bg/home/