Categories
Без категория

Портал за статии и борбата с тютюнопушенето при девойките

Пубертета се смята за най-трудната възраст, през която минава всеки един от нас, напомнят в популярна директория за статии. Девойките често изпитват остра непоносимост към какво ли не, а родителите- безсилие и тревога. Ако и вие имате дъщеря тийнейджърка, вероятно търсите най-добрия подход към нея, така че периодът да минава по-леко и да се запази доверието между вас. На всички е известно, че днес повечето тийнейджъри пушат, което е още един повод за притеснение на техните родители. Ако и вие преживявате метаморфозите на своята дъщеря и търсите повече информация за това, може да прочетете интересни текстове по темата в най-големият български портал за статии kak-da.com. В следващите редове ще насоча вниманието ви към три техники, чрез които по-лесно ще убедите своята тийнейджърка да откаже цигарите.
Дайте й действителни примери Вашата дъщеря може да смята, че лошите последици от тютюнопушенето се отнасят само за някои хора или че тя ще се справи с тях, той като е все още млада. Подчертайте гледната си точка с конкретни примери на известни личности, които страдат от негативните последици от тютюнопушенето. Със сигурност имате и такива близки или познати, които могат да бъдат нагледен пример с болести като рак, инсулт или инфаркт. Може да и покажете текстове по темата в директория за публикации, които обясняват значението и вредата от тютюнопушенето.

Цигарите не са единственият източник на зависимостта от никотина

През периода на пубертета е много вероятно младата ви дъщеря да се ориентира към различни тютюневи изделия, които могат да навредят на здравето й не по-малко от цигарите. Обяснете й негативните последствия от тях. Влезте в известен сайт за статии и насочете вниманието й към интересни текстове по темата, които ще й дадат достатъчно информация, за да се замисли.

Присъединете се към активна кампания срещу тютюнопушенето

Добра идея би била да се включите в локална организация против цигарите. По този начин още по-активно можете да насърчавате младите момичета да стоят далеч от този вреден навик. Това значително би повишило осведомеността им относно всички неприятни и вредни за здравето последици от тютюнопушенето. Добра идея би била и да увеличите активността на кампанията, като публикувате тематични текстове в някоя известна директория за статии. Така посланието ви ще стигне до по-широк кръг потребители.