Categories
Без категория

Последния път на автомобила

Краят на всеки автомобил е почти един и същ. Независимо къде се намира в развита страна или в не толкова развита стига до един момент, когато той не може да се използва повече. Независимо каква е причината поради, която не може да се използва повече неговия път е един и същ. А именно да гние и ръждясва някъде или да бъде претопен.

Голяма част от не толкова старите автомобили отиват в автоморгите, където там стават като купчина резервни части. Когато някой има нужда от резервна част то отива на това място и започва да оглежда автомобилите със сходни параметри и да проверява как за частта, която му е нужна. Много често там хората откриват това което търсят на много изгодна цена, сравнена с цената в магазина или на нова такава част. Старта която са свалили почти винаги е оригинална(тоест няма да се притеснявате, че е некачествена) и на много добра цена. Когато даден автомобил се използва няколко години и всичко полезно от него замине той се предава за скрап. Купето му е метално и лесно може да бъде претопено.

Пунктовете за скрап са крайния вариант за всеки автомобил, там те биват подготвяни и нарязвани на малки части за да се транспортират и претопят. Така от автомобила вече не остава нищо, всичко се раздробява и сортира на отделни елементи. Металите се отделят, не метелите на друго място, пластмасите се събират заедно, стъклата се отделят също и така с всички елементи на автомобилите.

Раздробените метали могат лесно да се транспортират. В зависимост кой завод иска да ги купу и цента на която се предлагат те могат да бъдат извозени с кораб, влак или друго превозно средство. Там се претопяват и подготвят на метални заготовки или метални профили и ламарини, които се купуват от други заводи. Там се произвеждат нови коли, хладилници и други метални изделия.

dakro-bg.com