Categories
Без категория

Най-изгодният ден за летене е вторник

Проведено от групата за потребление на консуматорите Which? проучване сочи, че най-изгодният за летене ден е вторник. Излитащите от Великобритания полети на нискотарифни авиокомпании тогава са със средно 35 % по-ниски, отколкото през останалата част от седмицата. Ако искате да си вземете самолетен билет за връщане пък, то ще е най-добре да го направите до четвъртък, дори и отпуската ви да трае по-дълго. Статистиката сочи също така, че най-изгодните оферти, предлагани от авиокомпании във вторник, са тези на easyJet и British Airways.

Като цяло периодът от началото до средата на всяка седмица са най-добрите за покупка на билети или пътувания. Освен, че тогава цените са най-ниски, може да разчитате и на по-малък трафик, тъй като по-голямата част от хората са на работа и нямат възможност да летят. Така ще можете свободно да изберете удобства – къде ще седите и дали не предпочитате мястото до вас е свободно.

Бонус в това отношение идва и факторът, че голяма част от официалните национални почивни дни в различните държави в света започват от петък, както и събития, които имат шанса да привлекат голяма тълпа от хора като Олимпийските игри.

Така че нищо не ви пречи, планирайки годишната си отпуска, тя да започне в някой от тези по-изгодни дни от седмицата или просто да закупите билетите си за пътуване в някой от тях. По този начин ще имате и повече средства за харчене, когато сте в чужбина.

Мнозина не отчитат значението на подобни фактори, но те оказват сериозно влияние върху разноските ви. Дори и да спестите само €10-15 от парите, предвидени за почивка, те могат да се окажат решаващи за купуването на някой сувенир за спомен или глезотийка, която иначе не бихте си позволили с толкова леко сърце.

Малко по-добро планиране на нещата и екскурзията ви може да мине по значително по-приятен наин, отколкото сте очаквали. А дори и да не вложите спестените средства в нея, то поне ще сте сигурни, че няма да се приберете в България без никакви пари.