Categories
Без категория

Препоръки за покупка на бебешки стоки като столче за хранене

След като вашето дете е достатъчно голямо, за да започне да се храни с твърда храна, тогава столчетата за хранене се превръщат в най-удобните бебешки стоки. Те осигуряват безопасно и удобно място за вашето мъниче да експериментира с новите вкусове, за вас е по-удобно да контролирате храненето и да почиствате след приключването му.

Тези бебешки стоки се предлагат в голямо разнообразие от стилове и цени. Въпреки това, изборът ви е добре да се спре на такова столче, което е надеждно и лесно за почистване. То трябва да е достатъчно издръжливо, за да успее да издържи няколко години на ежедневна употреба. Вашето дете може да се храни в такова столче до 2 или до 3-годишна възраст, като базисните модели също могат да ви свършат чудесна работа, но по-скъпите имат и допълнителни екстри, които могат да са доста полезни.

Видове столчета

Базисни с метални или пластмасови рамки

Тези бебешки стоки имат доста опростена конструкция. Някой от тях са от излята пластмаса, като имат единствено добавени колани. Малко по-сложните от тях имат подложка на седалката за да я омекотят. При някой от моделите има масичка, но в повечето случаи такава липсва. В такъв случай, столчетата се поставят до масата за хранене на възрастните. Плюсовете на тези бебешки стоки е, че са много леки и евтини, лесно се пренасят и съхраняват. Минусите на базисните столчета са, че те предлагат по-малко комфорт за вашето бебе.

Пълнофункционални столчета

Този тип бебешки стоки имат всички характеристики на базисните модели, но също така предлагат и някой екстри, като добре подплатени седалки, колелца за преместване на столчетата, подвижни тавички, които могат да се почистват в миялна машина, регулируема височина и настройване ъгъла на облегалката. Някой от тях могат да се преобразуват и да се използват за деца над 3 години.

Преносими и закачащи се за масата

Вместо свободно стоящи столчета, някой родители предпочитат такива, които се прикрепят към масата. Те са по-евтини от предните два вида бебешки стоки, но пък могат да се използват само докато детето е по-леко, обикновено до 3 месеца. Има и такива, които се захващат за столовете, като те могат да се използват и за по-големи бебета.

Дървени столчета за хранене

Те са много привлекателни, но те също имат някой недостатъци. Често поставката за краката е поставена твърде ниско и бебетата дори не могат да я достигнат. Този проблем е решен при някой от по-добрите модели, тъй като тази поставка може да се наглася на степени. Малко по-тежки са от пластмасовите и металните, но за сметка на това са по-стабилни и няма никаква опасност да се обърнат.

Какво да търсите при покупката на тези бебешки стоки?

Тип – моделът зависи от вашите предпочитания и вкус, но най-важното е да се съобразите с размерите и разполагаемото пространство.

Табла – Някой столчета нямат такава, а просто се приближават до масата. По-удобно за вас ще е да изберете такива, които имат табла, която е закрепена стабилно, но може да се сваля и да се мие.

Универсалност – най-добре да потърсите такива бебешки стоки, които да могат да се трансформират и в детско столче, като те могат да се използват до 5-годишна възраст.

Регулиране – настройването във височина и накланянето на облегалката е много удобно, тъй като така ще се предложи комфорт на детето през всички фази на растежа му.

Здравина и стабилност – по-тежките и широки столчета е много по-трудно да се преобърнат.

Комфорт – столчетата не трябва да имат остри ръбове. Добре е да имат дебели подплънки на седалката, като нейните шевове трябва да са добре прибрани, за да не създават дискомфорт.

Колани за безопасност – те не са абсолютно задължителни, но внасят по-голяма сигурност за вас и вашето бебе.

Колела – те правят пренасянето на столчетата много по-лесна задача. Уверете се, че тези колела имат спирачен механизъм, за да стоят здраво на мястото си.

Вижте различните модели на тези бебешки стоки на Baby.galix.bg/столчета