Categories
Без категория

Решил съм да промоцирам бизнеса си в сайт за групово пазаруване. Какво трябва да знам?

В тази статия ще ви обърнем внимание на няколко точки, които са важни за подготовката на всяка промоция участваща в сайт за групово пазаруване.

Проучване и първи опити

Преди да оформите вашата промоция е добре да погледнете как са били подготвени подобни такива и как са минали. За да придобиете пълна представа за услугата е добре да предложите по-скромна оферта за начало. Това ще ви даде възможност да получи информация от първа ръка за това как може да се развият нещата и да придобиете опит в обслужването на първите си клиенти с ваучери. След това вие можете да пуснете и по-скъпа и комплексна оферта, но вече ще имате нужния опит да реагирате адекватно и ще знаете какво да очаквате.

Работете с утвърдени сайтове

Има няколко утвърдени сайта на пазара на груповото пазаруване. Ако искате всичко да мине гладко и безпроблемно работете с хора, които вече имат нужния опит.

Срок на ваучерите

Добре е да помислите какъв срок на валидност да поставите на вашите ваучери. Планирайте спрямо вашия капацитет и очаквана заетост.

Общи условия

Ако искате да налагате някакви ограничения или уточнения свързани с вашата оферта, като например за колко човека е валиден един ваучер и колко ваучера може да закупи всеки клиент, общите условия са мястото където да го направите. Колкото повече подробности и уточнения давате, толкова по-безпроблемно ще мине всичко, а и вие ще прекарате по-малко време да давате информация по телефона или да отговаряте на коментарите на страничката на промоцията.

Лимит на продадените ваучери

Ако имате ограничен капацитет е добре да наложите някакъв лимит на продадените ваучери. Съобразете всичко това с срока на ваучерите.

Обслужване и служители

Ако продадете много ваучери се подгответе с допълнителни служители, които да поемат наплива. Не трябва да позволявате нито редовните ви клиенти нито новите ви клиенти да получават некачествена услуга заради промоцията защото не само, че няма да спечелите от нея ми и рискувате да си изгубите постоянни клиенти

Статистика и данни

Добре е да водите някаква статистика за това дали клиентите с ваучери купуват допълнителни стоки или услуги и дали и по-колко се връщат отново. Така ще можете да прецените дали стъпката с промоцията е била успешна

Комуникация

Бъдете готови за телефонни обаждания с въпроси, често посещавайте страницата с промоцията да за отговаряте на въпросите в коментарите. Пишете ясно и грамотно, бъдете вежливи за да не станете за смях защото вие вече сте започнали да създавате впечатления у вашите клиенти още при първия контакт с тях.

Разпределение на постъпленията и планиране

Добре е да разпределите равномерно прихода от ваучерите. Парите ще получите след като приключи продажбата на ваучерите, но никой не може да предвиди кога точно ще дойдат клиентите. Възможно е всички да се скупчат на края на срока на валидност на ваучерите и да сте затруднени от гледна точка на логистиката затова планирайте и разпределяйте средствата добре.

Персонал

Освен мерките, които ще вземете за да си набавите допълнителен персонал в случай на нужда е добре да се погрижите и за това всички от персонала да са информирани за предстоящата промоция и нейните условия за да не се получи така, че вашите клиенти да се чувстват нелепо. Мотивирайте персонала допълнително, като ги уведомите за евентуалното допълнително натоварване, но изтъкнете, че ако ефекта от работата им е положителен и промоцията е успешна ще има бонуси и за тях.

Комуникация с екипа на сайта

Комуникирайте със служителя, който е определен за връзка с вас. Този служител би трябвало да има опит от вече проведени промоции, така че той или тя е безценен източник на информация и ще ви даде нужната консултация да да можете да проведете една успешна промоция. Ако имате въпроси питайте, ако искате разяснения питайте и ако имате нужда от помощ не се колебайте да питате.