Categories
Без категория

Сена в добро настроение

Пилотът Уилямс Бруно Сена се намира в добро настроение точно преди старта на лятната почивка във Формула 1, след като се представи отлично в последното Гран При на Унгария.

Бразилецът успя да финишира на седмо място в надпреварата, провела се в края на изминалата седмица, след като на няколко пъти си разменя местата с пилоти като Марк Уебър и Дженсън Бътън.

За разлика от Сена, двамата опитни пилоти приложиха стратегия с три спирания в бокса и макар Бътън да успя да изпревари пилота на Макларън, промяната в тактиката доведе до лоши резултати в цялостното му представяне.

Уебър задмина Сена още в началото, но след това изостана от него само 14 обиколки преди края, когато реши да влезе в бокса за трети път.

Сена разкри последните Формула 1 новини на острова:

„Смятам, че направихме един силен уикенд като цяло – тренировки, квалификации и състезание. Много е важно да продължаваме работим в същия дух.”

„Определено, ако бях завършил уикенда със слаб резултат или скорост, щях постоянно да мисля за това по време на лятната почивка.”

„От нищо не се притеснявам. Смятам, че направихме едно много силно представяне и аз продължвам да се уча и да подобрявам карането си.”

Въпреки добрите резултати, които показа Сена, основен фаворит за спечелването на шампионата при пилотите според повечето онлайн залагания в bet 365 за този сезон на Формула 1 си остава Фернандо Алонсо.