Categories
Без категория

Ски на Боровец

Сред вековна борова гора, в подножието на най-високият на Балканите връх, Мусала (2925 м), е разположен най-старият и най-големият ски курорт в България – Боровец.
Курортът е основан през XIX век като ловен район за българските царе. Постепенно градът се разраства и сега е модерен ски курорт с добре развита инфраструктура. В Боровец са разположени около 20 хотела и жилищни комплекси от различна категория, многобройни места за развлечение и спортни съоръжения. На туристите в Боровец се предлагат всякакви зимни дейности – ски-спускане или ски-бягане, сноуборд, пързаляне с кънки, шейни, снегоходи. В курорта може дори да организира панорамна обиколка с хеликоптер или фото-сафари из живописната и невероятно красива планина Рила. Особеният им чар се дължи на 190 езера и 79 планински върхове с височина над 2500 м. За децата курортът предлага различни развлечения. Докато родителите покоряват ски-пистите малките могат да се порадват на пързаляне с шейни, да пояздят истинско пони или просто да си направят снежен човек. Администрацията на много от хотелите в Боровец организира различни занимания за децата – от телевизия с детски програми до различни настолни и видео игри.

Боровец се намира на 72 км от София и на 10 км от Пловдив. Този ски курорт е известен и с идеалният си климат: през януари температурата да не пада под -5 градуса по Целзий, а снегът се задържа по пистите от декември до края на април. В Боровец има три ски зони, обединени от система от лифтове и преходи: Ситняково-Мартинови Бараки (1300 – 1790 м), Ястребец (1300 – 2369 м) и Маркуджик (2208 – 2543 м).

Хотели в София