Categories
Без категория

Боровец – фаворит сред зимните курорти

Намиращ се сред великолепните скали и гъстите иглолистни гори на Рила, Боровец е първият и най-голям зимен курорт у нас датиращ от 1896г. Въпреки, че в разположен в подножието на най-високата планина на Балканският полуостров на 1300м над морското равнище, достъпа до курорта е лесен. За един от неговите основоположници се счита княз Фердинанд, който бил възхитен от боровата пелерина с която са покрити склоновете, многообразните, чудните снежни пейзажи, природни краски през лятото и легендарният лековит въздух. По негово желание тук се построяват дворците – “Бистрица”, “Ситняково”, “Саръгьол” и една ловна хижа “Ястребец”, те се явяват задължителна спирка на туристите и днес. Перспективите за развитие на планински туризъм са все по–обещаващи. Боровец започва да отстъпва аристократичният характер на посещенията тук и се развива като модерен планински курорт с първокласна хотелска база през 60-те и 70-те години.

Десятилетия наред, хотелите за почивка в Боровец си остават прекрасно място за спортни активности, релакс сред природата и приключения през лятото. През зимният сезон курорта предоставя безброй възможности пред феновете на зимни спортни дисциплини предлагайки възможности за сноубординг, ски бягане, алпийски ски, фристайл и фрийрайд на висше ниво.

Качествата на курорта като ски дестинация са оценени на международно ниво, тъй като е бил домакин на единадесет пъти на съревнования за Европейската купа и два пъти на Световният шампионат по ски алпийски стил. С обща дължина 54км., пистите тук предоставят различно ниво на трудност както за неопитните така и за професионалисти. До трасетата се достига със съвременни кабинкови лифтове и ски влекове. Дестинацията е безспорно любимо място за сноубордистите Сноу Парк Бороспорт и Сноу Парк Бороспорт им предоставят истински предизвикателства. Начинаещите фенове на зимните спортове могат да се възползват от услугите на ски училищата тук.

Тези, които предпочитат почивка в Банско, няма да съжаляват, ако изберат Боровец. И след залеза на слънцето курорта остава оживен благодарение на създадените условия за каране през нощта, така любителите могат да се възползват максимално от своята ски ваканция. След което да се позабавляват, след топлото посрещане в местните клубове, барове или механи. Сред необятните иглолистни гори е разположена хотелската база на Боровец предоставяща удобства, уют, отлично обслужване, множество допълнителни услуги и чудесна кухня. Курортът предоставя на своите гости всеки ден на положителните емоции и незабравимите спомени.