Categories
Без категория

Какво представляват спортните стимуланти

От векове, хората използват стимуланти на нервната система за да се почувстват по-продуктивни, по-ободрени, по-свежи, бързо мислещи и силни. Стимулирането на ЦНС обикновено е осъществимо с огромен брой вещества, измежду които са кафето, много наркотици като метамфетамини, амфетамини, стероиди и други. В това четиво ще се запознаем с действието на спортните стумиланти и как точно те повлияват тялото и мисленето на човека, който ги използва. Спортните стимуланти биват използвани още от преди времето на Арнолд, в последствие навлизат в света на културизма, футбола и други спортове.

Анаболните стероиди са най-сериозните спортни стимуланти, защото за разлика нашумелите напоследък добавки като креатини, л карнитини, протеини и тн., които съдържат известна доза вещества, които обикновено се намират в храните, които ядем или пием – то стероидите действат на хормонална основа и предразполагат тялото на човека да достигне до едно ново, по-силно , по-релефно състояние. Спортните стимуланти се използват много широко във всеки един спорт като футбол, тенис, ръгби, плуване и най-вече културизъм. Те гарантират повишаване на издръжливостта на атлета, много по-голяма сила, безгранична енергия и по-добро представяне. Чрез повишаване на тестостерона тези ефекти идват мигновено и атлетите усещат прогреса само след няколко дни или до седмица. Може да закупите такива спортни стимулатори от онлайн магазини.

Странични ефекти

С приема на по-тежки спортни стимуланти е нормално да се проявят и различни странични ефекти, които обаче в случай, че дозировката е много добре преценена обикновено отсъстват. Страничните ефекти обикновено включват прекомерно окосмяване, уголемяване на сърцето, повишена агресивност, проблеми с сърдечно съдовата система – високо кръвно, различни проблеми с половата система и тестисите при мъжете. Намаляване на нивото и продуктивността на семенната течност, проблеми с кожата – акне и други.

Използването на спортни стимуланти ще доведе в видимо подобряване на формата и представянето на всеки един атлет, но винаги преди да прибегнете към тях да има консултация с лекар специалист, които да изясни състоянието на атлета и да изготви неговият индивидуален график на взимане на дадените стимуланти.  Употребата на спортни стимуланти на своя глава или по съвети на приятели е възможно да доведе странични ефекти като тези, които са  описани по-горе, така че внимавайте и не превишавайте прекомерните дози.