Categories
Без категория

Софтуер за уеб дизайн

В настоящата статия ще ви представя най-популярният софтуер за уеб дизайн работещ под операционната система  уиндоус. Еатествено има и стотици други но тук ще акцентирам на най-популярните в световен мащаб за всички времена.
Notepad + + Надеждна, персонализация, интуитивена и безплатна, Notepad + + е най-популярният Windows-базиран CSS редактор . Предлага се оцветяване на синтаксиса, сгъване и автоматичното завършване на, C, C + +, С #, Java, JavaScript, SQL, HTML, XML и PHP.

Inkscape

Inkscape е по-платформата за векторно базирана графична обработка, и вероятно е най-добрия безплатен графичен редактор. Може да се използва за създаване на професионални графики, лога, диаграми, икони, карти и много други. Той предлага функции, които могат да бъдат намерени в подобни платени софтуери. Инструментът също така позволява на крайния потребител да внася много популярни формати като JPEG, BMP, PNG, EPS и TIFF и експортиране в PNG файлови формати.

FileZilla

FileZilla е изключително успешна платформа за FTP клиент. Създадена през януари 2001 г. от  Тим Klosse като университетски проект, FileZilla е най-популярната програмка на всички времена използвана от всички уеб дизайнери .

XAMPP

Много хора знаят от собствен опит за тази полезна програма. Apache уеб сървър инсталиран на компютъра си с който да направят своя уеб дизайн първо там а после да се качи. XAMPP се поддържа на няколко операционни системи: Windows, Linux, OS / X, Solaris.

В следващата статия ще ви представя още популярни софтуерни профукти използвани от повечето уеб дизайнери програмисти и сео оптимизатори.