Categories
Без категория

Стоките втора употреба и как да се предпазим от измами

Какво е за нас втората употреба? Много хора, са твърдо против да използват предмети, който са вече използвани. Не говорим за презервативи или дъвки, а за техниката и дрехите. Това са примерите, който са най-ясни и целенасочени.

Нека първо да разгледаме проблема за използването на втора употреба. В днешно време, нашумя модата да си купите нещо, да го разгледате за кратък период от време, и ако не ви влиза повече в употреба, да го продадете. Ето тук е ключовият момент. Ако не сте повредили продукта, веднага може да му дадете званието ” неизползван”. Това е най-важно за купувача.

Щом един продукт бъде описан с безупречно състояние, и естествено това се докаже, всеки би купил продукта. Причината ще е, че му излиза по-евтино, и знае, че стоката реално е ползвана само един, два пъти. Техниката е чувствителна естествено, и трябва да се внимава с нея. В продавалник, един от най-големите онлайн магазини за втора и нова употреба, можете да намерите всякаква такава техника, която да е в отлично състояние. Естествено, има критерии за категоризиране, дали въпросният артикул е нов.

Да започнем със снимката. Вглеждайте се добре, взирайте се в детайлите. Ако качеството е лошо, заринете продавача с въпроси.

Описанието е още по-важно. Ако е само две думи, надали ще измъкнете много от купувача, или го продава на сила. Ако обаче е едно подробно изписано, с всичко, което реално съществува, значи, поне в 92% от случаите човека е коректен и може да вярвате на думите му. И последно, което напълно елиминира предишните две, питайте. Каквото и да пише, вие винаги питайте. Каквото се сетите. Ако продавача се заяде с вас или ви отговаря тъпо, не може много да му се вярва.

Винаги трябва да се внимава с такива неща.

В началото стана, на въпрос за дрехите втора употреба. Те не се отличават много от другите предмети, а трите правила по-горе също важат.

Но, само по-евтиното ли ни кара да купуваме втора употреба? Не, има и още. Така вие помагате на продавача да си върне част от сумата, а наградата може да е и за благотворителност.

Но най-важният фактор от всички, е това дали смятате, че е по-добре да го използва някой, от колкото да го остави да хваща прах, или да се потроши под въздействието на някой различни следствия.

Статията е взета от – Bulgarianmod.info