Categories
Без категория

Защо най-новите промени в интерфейса на AdWords са невероятни?

Напоследък сме свидетели на много промени в интерфейса на AdWords. Платформата за PPC реклама на Google промени не само дизайна си, но и функциите си. Винаги е необходимо малко технологично време, за да се оценят достойнствата на промените. Много специалисти, които се занимават с PPC реклама, са наистина доволни и смятат, че промените са едни от най-положителните, които са правили от Google.

Бърз преглед на основните промени

1. Функцията Copy- Paste в AdWords Editor – Изработването на качествена PPC реклама е свързано с честа употреба на AdWords Editor. Все пак вие ще сте все по-малко зависими от него, след като вече можете да използвате Copy- Paste. Често се налага да копирате една успешна реклама заедно с останалата група от реклами. Ако ви се налага да го правите на ръка, ще изгубите наистина много време. Тази нова функция ви дава възможност да го направите само с няколко кликвания. Вече е достатъчно само да изберете елемента, да го копирате с командата CTRL + C, а след това да го поставите на мястото, където искате да се намира с командата CTRL + V.

Това е страхотно нововъведение в платформата за PPC реклами, но все още има проблеми, които трябва да се изглаждат. Най-големият проблем с тази функция се дължи на това, че тя се намира в интерфейса на AdWords. Например, вие няма да искате да имате два еднакви елемента в една PPC реклама или рекламна група. Решението се крие в това да създадете много чернови с различни вариации на ключовите думи. Вече ще имате и добра причина да си направите Lightbox. Така ще можете да направите необходимите промени по-късно.

2. Създаване на нова реклама, като копирате съществуващи реклами – Друга функция, която може да ви е наистина много полезна, е създаването на нова реклама, след като използвате текста на старата. След като кликнете на ‘Copy and edit’, вие ще видите точната PPC реклама, върху която се готвите да нанесете промени. Тук вече ще ви дойде на помощ lightbox. Вече ще сте в състояние бързо да копирате своята PPC реклама, ще намалите времето за редакция на половина.

3. Сравнение на времевите рамки – Всички специалисти, които се занимават с PPC реклама, първоначално бяха много развълнувани от възможностите, които дава тази функция. В последствие, обаче, бяха доста разочаровани. В предишната версия възможността да сравнявате времеви рамки не даваше задоволителни резултати. Новият модул за сравняване на времевите рамки на PPC рекламата е много добър. Това е голямото завръщане на Google. Можете да намерите функцията за сравнение на времевите рамки, след като кликнете върху бутона в горния десен ъгъл на платформата. Тази функция ви дава възможност да сравните две времеви рамки по ваш избор. По подразбиране можете да изберете същия период за миналата година, можете и да изберете произволен период за вашите PPC реклами. След като изберете времевите рамки, които искате да сравните, ще започнете да виждате малки плюсове до всяка мерна единица на PPC рекламата.
Чрез кликване на плюсовете ще видите статистиката на настоящите и предишните времеви рамки, както и промяната в проценти. Вече ще можете безпроблемно да сравните показателите на дадена PPC реклама с данните от предишния месец. Ясно можете да видите къде имате най-голямата печалба или загуба. Можете да свържете PPC рекламата с усилията си за оптимизиране. Така ще разберете кой от двата метода ви носи повече положителни страни и на кой трябва да обърнете повече внимание – PPC рекламата или SEO оптимизацията.