Categories
Без категория

Съвети за диети и отслабване

Диетите са един ефикасен начин за отслабване и в даден момент от живота си, милиони хора по цял свят прибягват да спазването на диети. Множество са хората спазващи различни диетични режими и в момента, множество хора тепърва започват дадена диета, но и множество са хората, които са спазвали даден диетичен режим и той не е дал необходимия краен резултат.

Защо много диети не работят?
Скуката е една от основните причини, поради които хората се отказват от даден диетичен режим на хранене. Повечето диети за отслабване се фокусират около няколко определени видове храни и в същото време лишават организма от редица любими неща, като сладкиши, торти, сладолед, шоколад и други. Нищо чудно, че е толкова трудно да се придържаме към дадена диета.

По-малко мазнини и въглехидрати!
Основното, което трябва да запомните за да отслабнете, е просто да следвате златното правило, че трябва да консумирате по-малко калории, отколкото изгаряте. За целта намалете консумацията на мазнини, а също така и на въглехидрати.

Бъдете търпеливи!
Също така, бъдете търпеливи – ефикасни и трайни резултати не могат да бъдат постигнати по здравословен начин в продължение на само една седмица. Затова се запасете с търпение и си поставете реални и достижими цели. Не бързайте, а постепенно намалявайте теглото си, чрез здравословен диетичен режим за отслабване

Не забравяйте да тренирате!
Ако досега не сте тренирали, то започнете първо с по-малки тежести и повторения и постепенно увеличавайте натоварванията. Консултирайте се с лекар (диетолог), който да ви изготви добре балансиран хранителен режим, който в комбинацията с редовни тренировки във фитнеса ще доведе до неочаквано добри и трайни резултати.

Обърнете гръб на калориите!
Открийте с какви продукти е възможно да замените висококалоричните ви любими храни. Избягвайте мазните и тлъсти меса, пържените храни, чипсовете, полуфабрикатите, изделията от рафинирана захар, тестените произведения. Вместо тях наблегнете повече не варени и печени храни, повишете консумацията на плодове и зеленчуци, пийте повече вода и т.н.

Спазвайки голяма част от тези съвети, неминуемо ще има голя ефект от спазваните от вас диети.