Categories
Без категория

Полезни Здравословни Съвети

Опитвате се да възстановите вашият тонус и здравословно състояние, но не ви допада никое от известните решения? Ето няколко семпли правила, които ще помогнат на всеки, който има желание да подобри своето здраве: 1. Яжте Здравословно – Лесно е да се каже, но е трудно да се направи, като имаме в предвид боклуците, които ни заливат и изкушават. А здравословното хранене е едно от най-съществените неща, с които трябва да се съобразяваме, ако желаем да имаме отлично здраве. Всеки е наясно с това, но за повечето хора е неприятно да се прави. Но ето ви няколко метода с които да се съобразявате: * Намлете солта. * Ограничете приема на рафинирани храни и на храни с неясно съдържание. * Приемайте зеленчуци, например Спанак, който съдържа витамини и желязо. * Бананите имат полезен елемент, който регулира кръвното налягане, така че яжте банани по-често. * Приемайте риба поне веднъж седмично – морските продукти са богати на протеин, витамин Б калций, омега 3 мастни киселини. 2. Правете редовно упражнения – Не е нужно да спортувате, за да се поддържате. Всяка сутрин след ставане може да правите по 10 минути раздвижващи упражнения. Ще ви подействат тонизиращо и разсънващо много по-добре от кафето. А ако сте на работа близо до вас, защо да не отидете пеша на работа. Стремете се да ходите пеш когато имате възможност. 3. Пийте достатъчно вода – Тялото ви се нуждае всеки ден от няколко литра вода за да бъдете здрави. Дали ще приемате вода, или плодови сокове няма значение, но откажете газираните напитки, особено тези с вредните подсладители – просто няма такова нещо като полезен подсадител, всичките са вредни за здравето.

4. Почивката е ключът към вашето здраве – Дори и да се съобразявате с горните точки, ако не си почивате редовно и качествено, спукана ви е работата. Преумората действа много лошо на вашето тяло и бързо ще влоши здравословното ви състояние. Така че ако ви се отдаде възможност, дори всеки уикенд ходете на почивка, дори да е само разходка в полето.

5. Редуцирайте Стреса – Вече всеки знае, че стреса влия пагубно на здравето. Но повечето хора не се замислят над този проблем. Намаляването на стреса при всеки индивид е строго индивидуално. Потърсете вас какво ви успокоява и го прилагайте, когато сте ядосани. Ето ви няколко начина :

  • Медитация
  • Четене
  • Йога
  • Слушане на музика и мн мн други

Начините да подобрите здравето си, само трябва да се стегнете и да ги прилагате. И съвсем скоро ще бъдете много по-здрави.