Categories
Без категория

С Virgin Atlantic можете да запазвате две места

Вероятно онези от вас, които пътуват със самолет отдавна, си спомнят времената, в които в икономичната класа пасажерите са можели да се разпростират по целия ред и самолетите много рядко са били пълни догоре. В онези времена е било съвсем нормално самолетите да извършват курсовете си наполовина празни.

virgin-atlantic-picture-aircraft-663x389-5736331

В днешно време, обаче, ситуацията е доста по-различна. Ако по време на полет можете да се отпуснете върху две облегалки за лакти, това направо си е късмет. Да не говорим за свободно пространство за протягане на краката ви. Авиолиниите дори таксуват пътниците си с екстра заплащане за седалките на първите редове, както и за тези около аварийните изходи.

Ясно е, че ако разчитате на случайността мястото до вас да е празно, вероятно ще се наложи да почакате дълго, докато разчетите ви се сбъднат. Другото, което можете да направите е да платите, за да остане седалката до вас празна.

От компанията Virgin Atlantic изпробват нов вид услуга, която ще позволи на пътниците да запазват мястото до себе си.

Съжаляваме, това място е заето”

Нововъведената услуга се нарича Seat Plus и дава възможност по време на полети пасажерите, които са я закупили, да пътуват до свободно място. Това може да стане срещу заплащане на определена фиксирана такса.

Цената на удобството

Virgin Atlantic позволява това за пасажерите си в икономична класа, като цената за подобно нещо варира между 99 и 149 британски паунда в едната посока. Колко точно ще ви излезе празното място до вас зависи от дестинацията и от продължителността на полета.

Услугата Seat Plus определено ще направи пътуването на всекиго по-удобно и приятно. Цели две седалки, които получавате срещу заплащане от по-малко от една пета от цената на самолетния ви билет, звучи примамливо.

На практика цената за допълнителна празна седалка по маршрута на авиокомпанията от Лондон до Ню Йорк би струвала на пасажерите 149 паунда. Предвид неголямата сума, вероятно ползвателите на услугата в бъдеще ще станат много и това ще се окаже един успешен хода на Virgin Atlantic. А вие бихте ли платили за подобна услуга?

Източник на информация:
(http://poletibileti.net/, http://www.virgin-atlantic.com/)