Categories
Без категория

Невероятните приключения на хотелските стаи

Невероятните приключения на хотелските стаи могат да бъдат свързани не само с гостите им и техните всевъзможни странни история, но и със самите хотелски стаи. Наистина повечето хотели са такива, които търсят унификация, ефективност и максимална печалба чрез стандартизиране на услугите си. Има и такива хотелски решения обаче, които вдъхновяват и впечатляват с идеите, които стоят зад тях, както и с успешната реализация на замислените концепции.

8054811413_b303b14fea_z-7252519

Пред концептуалните места за отсядане както и арт хотелите вече изглежда няма никакви пречки. Всяка фантазия на клиента може а бъде удовлетворена. Някои хотели дори стигат по-далеч и създават желания и фантазии, чрез креативните си интериори.

Представяме ви няколко подобни хотелски интериора, които заслужават внимание и биха били чудесно допълнение към една екскурзия в съответната страна.

Хотелът на философа (Hotel De Filosoof)

Хотелът на философа се намира в Амстердам, Холандия и разполага с разнообразие от стаи, които са тематично свързани чрез интериора си с живота на различни световноизвестни философи. Може и да ви звучи странно, но за хората, които са увлечени от темата, хотелът е направо рай за сетивата и възприятията. Горните стаи на хотела разиграват концепцията на Жорж Батай за сексуалността и еротизицма, идеите на Лудвиг Витгенщайн за философиите на езика, етиката и мистицизма или пък увлеченията на Хенри Дейвид Торо по времето, природата и годините. Други стаи залагат на известни мислите ли като Фридрих Ницше например.

Хотел Фокс (FOX)

Хотел Фокс се намира в датската столица Копенхаген и разполага с достатъчно голям броя стаи, в чийто интериор са широко застъпени работите на различни графични дизайнери, скулптори, фотографи, аниматори и дори автори на графити. В голямата си част стаите се характеризират с изчистен дизайн.

Според създателите на този дизайнерски и привлекателен хотел, всеки от артистите е получил пълната свобода да създаде такъв интериор, който напълно да съответства на идеите му за хотелска стая и на личното му усещане за нещата.

Източник: http://eftinihoteli.info/