Categories
Без категория

Турските сериали в българските телевизии

Новите турски сериали, които все повече стават част от интересите на българина, получават широка подкрепа в интернет пространството. Онлайн телевизиите стават част от ежедневието на голяма част от хората, поради вечното ни забързано ежедневие и неспособността да следим любимите ни филми и сериали по традиционния метод.

В драматичната продукция на режисьора Селим Деримдалер „Златната Клетка” се разказва за две семейства, различаващи се както по начин на мислене, така и по материално състояние. Едните – потомци на Отоманите, с глава на семейството на име Орхан, който незаконно успява да се сдобие на с наследник. Към богата фамилия се включва и Нисан, млада госпожица, за която любовта е непознато чувство е напълно обзета от чувства на грижовност към нейния син.

Турският сериал придобива своя вид и динамичност при намесата на Али, човек от широката маса, обвинен и осъден несправедливо за убийство и прекарал 10 години в затвора. За бедното семейство не остава нищо друго освен това отново да са всички заедно и да справедливостта да възтържествува.

Мехмед, младият и амбициозен наследник на Отманите е надарен с търговски нюх и е предприемач по душа. Той знае както да постигне това което иска на всяка цена.

В историята на сериала Златната Клета разказва за две отделни съдби на два отделни свята. За това колко сме различни е един на вид глобален свят. Докато богатите наследници се борят с всички сили да опазят това което имат и да го умножат, единствената радостта на Гюмеш, която е сестра на Али, е да измъкне брат си от затвора и отново да заживеят нормален живот.

По всичко си личи, че турските сериали са вече неразделна част от българската телевизия, поради големия интерес към тях. Близката връзка с реалността, която те предлагат, както и почти идентичния балкански манталитет са явяват много успешна комбинация за множеството успехи на турските сериалите на родна почва.