Categories
Без категория

Успешен местен сайт без създаване на тонове съдържание

Създаването на съдържание е големият бич за огромна част от малките фирми, които искат да успеят да разширят бизнеса си чрез локалното търсене. Маркетингът на съдържание не е единственият начин за даден бизнес да затвърди позициите си по отношение на местната общност.
Всяка фирма може да се фокусира повече върху комуникацията с клиентите. Това би могло да е само един от успешните начини да изпреварите конкурентите, които инвестират много време и усилия в създаването на съдържание.

1. Оптимизация на факторите на страницата Може да ви се струва странно, но това наистина има голямо отношение към успеха в локалното търсене. Тук би могло да ви се наложи да направите ревизия на ключовите думи. Истина е, че long tail ключовите думи набират все по-голяма скорост, особено по отношение на местното търсене. В този случай непременно трябва да потърсите инструмент, който да допълни списъка ви. Ключовите ви изрази могат да са много добри, но винаги има думи, които да са пропуснати, затова трябва да помислите за използването на този инструмент.

Поддържайте този списък възможно най-прост. Това означава, че заявките, които потребителите правят за локалното търсене, могат да ви помогнат при тази селекция.

2. Потвърдете собствеността на бизнеса си в Google+ Това е абсолютно задължително условие, ако искате да успеете в местното дирене. Освен това трябва да се уверите, че Google Карти показват правилното местоположение на бизнеса ви.

Отделете си време и започнете да попълвате профила си. Следва да запълните всички полета, които Google е поставил във формуляра. Това означава, че ще трябва да посочите името, адреса и телефона на бизнеса си. Всичката останала информация е допълнителна, но тя все пак трябва да бъде съвестно допълнена, за да увеличите шансовете си за по-добро класиране в локалното търсене.

3. Спечелете естествени потребителски мнения и коментари Това е един от най-важните компоненти за местното търсене. Търсачките ще ви класират по-нагоре, ако виждат, че много потребители са доволни от продукта или услугата ви. Това е естествен процес, но все пак собствениците на бизнес трябва да се уверят, че правят всичко възможно, за да получат потребителските мнения. Регистрациите в сайтове, които се занимават именно с такива ревюта, са идеалното средство, с което да започнете своята оптимизация за локалното търсене. Такива сайтове са задължителния Google+, както и останалите страници, които са като справочници в онлайн пространството – Yelp, SuperPages, Foursquare, UrbanSpoon и т.н.

За бизнесите, за които е възможно, трябва да се опитате да обучите персонала си, да напомня на клиените да оставят своите отзиви на тези места. Или просто да ги насърчават на намират повече информация за съответната фирма. Това ще се отрази наистина много положително на локалното търсене.

4. Социалните мрежи
Те трябва да са част от маркетинговата ви стратегия, за да успеете в местното класиране (съветват специалистите от SEOPAL в тази статия http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/). Социалните мрежи отнемат много време и енергия, но трябва да се уверите, че присъствате в най-важните от тях – Facebook, Foursquare, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr, YouTube, Flickr и Instagram.
Общностите, които се създават в социалните мрежи, са много важен момент в управлението на оптимизацията за локалното търсене (повече за тях – тук http://www.seopal.bg/seo-блог/). Това може да ви помогне да поддържате по-ефективна комуникация с потребителите си.