Categories
Без категория

Хотел „Августа Траяна“ Стара Загора

Хотел „Августа Траяна“ се намира в централната част на балнеолечебния комплекс Старозагоски минерални бани. Този комплекс е известен със своите минерални и лековити изворни води. Водата извираща от извора е със температура около 45°С, което я прави изключително благоприятна за лечебни цели и терапии. Ако имате проблеми и искате да се насладите на тези лечебни води, тогава посетете хотелите в Старозагорските минерални бани. Търсите просто почивка и спокоиствие, това е Вашето място. Комплекса разполата с разобразна природа, чист и свеж въздух. Тишината и спокоиствието през деня развалят единствено песните на птичките, а вечер можете да се насладите на мелодиите на щурците.

Ако предпочитате дългите и увлекателни разходки можете да се насладите на забележителностите, които се намират в тази местност. Една от тях е открита по време на разкопки и представлява древноримска баня, както и два жертвени олтара. Заслужава си да се види и местността Богородична стъпка – скално образувание, което много наподобява стъпка от женски крак, който според легентата е оставен от самата Богородица. По този повод е изграден параклис, а мястото се счита за свято и лековито.

Комплекс „Августа Траяна“ е един много приятен хотел, които предлага на гостите си комфорт, уют и спокоиствието от което се нуждае всеки. Хотелът разполага с 4 апартамента, 3 тройни и 14 двойни стаи с отлично обзавеждане и с тераси към красивата борова гора. Ресторанта към хотела ще задоволи всяко ваше желание. Предлагат се традионно български ястия приготвени по автентични рецепти на достъпни цени. Капацитета на ресторанта е с 75 места. Това го прави изключително удобен както за фирмени събирания, така и за семейни празненства или просто за романтична вечеря край огъня на камината.

Чистият въздух, природните блага и чудесното обслужване ще Ви накарат да забравите забързаното ежедневие, предоставяйки Ви необезпокоявана почивка, приятни спомени и безценна енергия. Всичко това в хотела ни в Стара Загора – комплекс „Августа Траяна“, Старозагорски минерални бани.