Categories
Без категория

Цветя за Свети Валентин

Свети Валентин – неповторим ден, поради факта, че е единствения празник на влюбените и вълшебството на близостта. Без значение момче или момиче сте, доста красиво и романтично е да подарите на някого обич или просто да покажете близост и привързаност с прекрасен букет цветя на този ден. И все пак, избора на цветята, които подарявате е съществен, поради факта, че те са външен показ на вашите мечти и чувства и това, което искате да изречете на човека. Цветето има своето значение. След като научите говора на цветята и какво е тяхното значение, можете да изберете правилните цветни думи за празника.

Много от нас знаят, че букет рози е разкошен избор за празника на Свети Валентин. Това е и най-честия избор – особено сред силния пол, но трябва да сте предпазливи. Различните по цвят рози, носят различен смисъл. Например:

Аленото, определено, е цвета на любовта и е най-подходящ избор за деня на Свети Валентин, ако сте влюбени в човека. Вярвайте, че обекта на чувствата ви е наясно с това и ще приеме тези цветя от вас, в противен случай би могло да се случи твърде тежка обстановка.

Алените цветове на розата са символ на изключително силно привличане към този, на когото ги поднасяте.
Белите рози са символ на размисъл и меланхолия, така че ако партньора ви не е луд по бели букети, най-добре не му подарявайте такива – не са най-добрия избор за романтичния повод.

И все пак Денят на Свети Валентин е момента изобщо, когато бихте могли да излеете копнежите си, така че не е лошо да бъдете и леко по-смели от обичайното. Както казва един не безизвестен писател: По-добре е да си бил влюбен и да си отритна, отколкото изобщо да не си обичал.

Не трябва да се забравя и идеята за цвете в саксия. Такова цвете доживява много повече от всеки букет и е много добър дар за Свети Валентин, определено валидно за онези, които харесват да отглеждат стайни цветя.

Незабравката е друго разкошно и добро цвете за Свети Валентин. Срамежливо цвете, като цяло, но въплътяващо романтична привързаност и отдаденост. Освен това е и чудесен начин да започнете разговор.

Без значение дали знаете езика на цветята, няма гаранция, че обекта, който е на душата ви също ще го познава. Важен е жеста! Поднесете цвете или друг подарък и донесет усмивка на любимия човек за Свети Валентин!