Categories
Без категория

Шарапова отново на върха

Представителката на Русия Мария Шарапова се завърна отново на върха в световната ранглиста, след като победи Петра Квитова по пътя си към финала на Ролан Гарос.

Шарапова успя да се наложи над чехкинята без да загуби и сет, като мачът завърши при резултат 6-3 6-3. Така Маша стъпи на върха в женския тенис за пети път в състезателната си кариера.

Ако се успе да вземе титлата в Откритото Първенство на Франция, Шарапова ще постави и още един личен рекорд – трофей от всички турнири от Големия Шлем.

В борбата си за титлата рускинята ще трябва отново да покаже отлични тенис резултати в мача си срещу Сара Ерани, която успя да надиграе Саманта Стосър, а по пътя си към финала отстрани имена, като Светлана Кузнецова и Ана Иванович.

След срещата, Маша остана изключително доволна от големия успех и това, че за първи път в своята кариера ще бъде на финал на Ролан Гарос. Тя разкри пред журналистите:

„Чувстовото да бъда на своя първи финал на Откритото Първенстово на Франция е невероятно. Била съм на два полуфинала, но мечтата ми винаги е била да достигна до финалната фаза.”

„Това е много специално за мен. След операцията на рамото ми бях излязла извън топ 100 на световната класация, но аз винаги съм си мислила, че ако веднъж съм била номер едно, то мога да бъда на върха отново.”

Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от този ранг, но въпреки това рускинята е фаворит за спечелването на трофея от Ролан Гарос.