Categories
Без категория

Фейсбук – спам или социална мрежа

И така, всички знаят що е то „facebook” някои го харесват, някои не го харесват, ама го ползват, а някои дори не го отварят и въобще не са се докосвали до него.

В началото, фейсбук беше много приятно място, поддържаше се връзка с хора, които са на другия край на света и комуникацията с тях беше усложнена, ако въобще е правилно да се каже, че комуникацията в днешно време може да е сложна! Нямаше излишни реклами,  „полезни” приложения и безброй знайни и незнайни тестове, които след отговорите на от 5 до 20 въпроса ще те разобличат що за личност, характер, пол, интелект и какво ли още не, си! Е, да нямаше ги и игрите – Mafia Wars, Farmville, Dragon Wars, Yoville, Castle Age и т.н, но в началото беше просто една социална мрежа, в която хората, чрез модерното средство за свързване със света (което напоследък се оказа, че водело до пристрастяване и болестни състояния) интернет, да общуват по между си! ДА ОБЩУВАТ – не просто да добавят 3468 „приятеля” и да не обелват и дума на 3465 от тях, а на останалите 3-ма, да им кажат веднъж дневно – „тшш прати енерджи пак”.

Буукът, както го знаем, вече има много лица, може да ги обобщим в две: социална мрежа – виртуално място, ЧРЕЗ което да се свързваш и ОБЩУВАШ (говориш, споделяш – мисли, преживявания, снимки, истории и каквото Ви душа иска) с разни хора, с разни идеали, близки или не чак толкова близки, и другото лице – спам (хиляди никому ненужни въпросчета, закачки, тестове, игри, сърчица, прегръдки, целувки, рекламни профили и бля бля). А, да, пропуснах да кажа, че този спам, не е просто „нежелано търговско съобщение”, той е неосъзнато, нежелано събитие, което изяжда от времето, от потенциала и от кой знае, какво още на човек!

И в крайна сметка – facebook, не е нито добро, нито лошо, то е такова нещо, което всеки си избира, какво да бъде за него – полезно или не чак толкова, дори може и да е вредно, щото и то водело до пристрастяване. icon_smile-3903604