Categories
Без категория

Целулит – как да се справим с целулита

Съвсем наскоро бе обявено, че целулита неминуемо се появява с възрастта. За съжаление, най-новите научни постижения показват, че това е своеобразен сигнал, казвайки, че е време да промените обичайния си начин на живот.

В началния си стадий целулитът е незабележим: стиснете кожата си с ръка и внимателно погледнете повърхността – има ли пъпчици, т.е.,така наречената “портокалова кожа”, вие имаме целулит от първия етап и основание за безпокойство в същото време . Ако целулитът по тялото ви е видим и без да стискате кожата си – означава че имате втори или трети стадий на заболяването.

Целулитът се образува на ханша, бедрата, корема, раменете и коленете. За да спрем целулита , трябва да предприемем няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.

Първа стъпка в борбата с целулита – какво ядем ?
Започнете с намаляване на храната. Вашата диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да превишават 1200 килокалории на ден. Препоръчителни са продукти, които са пълни с целулоза: ръжен хляб , целулоза и др. За да се забави появата на целулита, трябва да се ограничи на приема на алкохол и продукти, богати на кофеин до минимум. Спирането на газираното също е плюс.

Намалете приемането на захар и сол , както и пържени храни и консерви.Яжте пресни храни тъй като те са по полезни за ирганизма ви.Тютюмевия дим разгражда важния витамин Ц , който се бори със стриите по тялото ви и помага на кожата да е по еластична.

Водни процедури

Водата помага изключително много в лечението на целулита.Антицелутни вани, маски с клини и много други методи също помагат при лечението на заболяването.

Спортът помага много срещу целулита.Най-добрите упражнения са тичането , изкачването на стълби, карането на колело, бързи разходки и плуването.Намерете време за спорт и вие бързо ще успеете да да премахнете целулита по вашето тяло.

Целулитът е заболяване , което засяга голям брой хора по света особено сред жените. Това се обославя с това, защото женското тяло е по-склонно към натрупване на мазнини.Спазвайки тези прости правила – вие лесно и бързо ще можете да се справите с проблема.

Още полезна информация може да намерите на Сайта за  отслабване и диети .