Categories
Без категория

7 съвета как да си купите по-изгодни самолетни билети

С добро планиране и предвидливост можете да пътувате до вашата любима дестинация без това да повлияе много на вашия бюджет. В тази статия ще се опитаме да представим няколко хитри идеи, които ще ви помогнат да намерите по-лесно евтини полети.

1. Обръщайте внимание, когато в медиите се споменава определена самолетна компания, това означава, че най-вероятно в момента върви рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в датите за полета. Вторник, сряда и събота обикновено са по-евтини дни за пътуване. Същото е валидно и за полети рано сутрин и късно вечер. В празничния сезон билетите винаги са много по-скъпи. Това е валидно и за сезона на отпускарите.

3. Проучете пакетните оферти на самолетните компании. Често ако вземете кола под наем и купите хотелски престой от самолетната компания, пакета ще ви излезе много евтин. Винаги сравнявайте техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако сами направите вашите резервации.

4. Използвайте сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в Интернет с ключови думи “евтини самолетни билети”, “самолетни билети цени“, “самолетни билети промоции” и други подобни, за които се сетите.

5. Резервирайте отрано. Колкото по-предварително купите вашите билети, толкова по-изгоден ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план много преди самата дата на полета, но средствата, които ще спестите ако направите малко усилия не са малко.

6. Питайте се дали авиокомпанията, с която ще бъдете има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще летите с тази компания, и ако спечелите повече точки в вероятно да летите по-евтино или ще имате някои бонуси. Не неглижирайте тази възможност.

7. Важно е да знаете, че едни от най-евтините самолетни билети се предлагат от нискотарифните компании като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.