Categories
Без категория

Амстердам хлопва кепенците

Лоша новина за тези, които са си купили самолетни билети, с намерението да разпуснат по празниците в Амстердам. По-добре да изберат бързо друга дестинация и авиокомпания, защото (както информираха световните медии) холандското правителство забранява продажбата на марихуана и халюциногенни гъби на туристи във всеизвестните coffee shops и smart shops.

amsterdam-bridge-8322618

Промяната на либералното отношение към леките психотропни артикули, вероятно ще съсипе целия туристически бизнес на страната, но както обикновено има оставена и вратичка. Решението не засяга местните жители (освен полицаи по време на работа) – според министър Опстелтен, така че, ако имате местни приятели – нямате проблем.

Като добавка към всичко това, започва и закриването на също толкова атрактивните “Червени фенери”.

В близките до Белгия градове Маастрихт и няколко други, вече е в действие забраната за продажби на чужденци в coffee shop-овете. Същото се отнася и за градовете по границата с Германия. С една дума “петъчното парти” свърши.

За сметка на това в щат Аризона одобриха законопроект, позволяващ марихуана за медицински цели. Любопитно е, че разликата между гласувалите за и против е малко над 10 000 души за 1 млн. и 600 хил. гласували. В момента използването на тревата за медицински цели е разрешено в 13 щата и Вашингтон, окръг Колумбия.

amsterdam-jpg-7200007