Categories
Без категория

Какво е новото при гранитогреса?

Ако ви интересува какви са новостите при производството на гранитогрес, както и към какви са последните тенденции при фабриките, които се занимават с това, то тази статия може да ви бъде полезна. Що се отнася до облицовки, както и на покриване на общи части, то предпочитаният продукт за това, който в последно време се търси са плочките от вида гранитогрес.

Що се отнася до размера при плочките за гранитогрес, то предпочитанията в последно време не са се променили особено – все още се предпочитат по-традиционни размери от 45 на 45 при квадратните плочки и 30 на 60 – при правоъгълните. Макар да се правят във времето опити за нещо по-различно или ново, клиентите държат на тази традиция и не приемат особено радушно различните нововъведения.

В момента на пазара се появяват плочки от вида гранитогрес, които са наистина с огромни размери – 1 на 3 метра. Тяхната поява е в следствие на възникналата специфична нужда – когато се търси абсолютна цялост на покритието при различни видове облицовки. За момента само няколко фабрики в Европа имат възможността и са наясно с технологията според която се произвежда този гранитогрес. Той има доста предимства, както и своите приложения. Според последните тенденции гранитогрес се използва и при производството на мебели.

Причината този гранитогрес да има такива възможности е, че той е много лек и удобен за работа. Той наистина се явява като едно технологично чудо, защото дебелината му е около 3-4 мм, и в същото време се произвежда с размери 1 на 3 метра. Затова и произвеждането му става по специален начин.

Поради това, че той е толкова лек, това го прави и много удобен за ползване, тъй като той е около три-четири пъти по-лек от останалите стандартни плочки. С тези свои качества той е изключително полезен за архитекти, конструктори и инженери, защото те могат да използват здравината на този материал, който в същото време поради това че е толкова лек намалява общото натоварване върху цялостната конструкция.