Categories
Без категория

Kак да режем всичко лесно и безпроблемно

Когато говорим за качество и професионално изпълнение на дадена задача или проект в строителния бранш е нужно освен подходяща техника под наем, така и консумативи за нея. Издръжливостта им е от решаващо значение, както за машината, от която се ползват, така и за самия процес на работа.

Нека да разгледаме цялата техника от която имаме нужда, когато се налага да режем строителни материали, асфалт, бетон или желязо. Образно ще я разделим на две  основни категории и необходимата техника  за тях. Консумативът за всяка по – долу изброена машина за рязане е един – диамантината.

1. Когато трябва да режем твърди строителни материали и армировка – нуждаем се от ръчен фугорез или фугорез количка. За да работим с тези машини към тях се слага диск. Най-подходящ и с най-дълъг живот е диска с диамантено покритие. Той е предпочитан както от любители, така и от професионалисти в строителния бранш. Диамантения диск реже по-прецизно, по-качествен е и с него спестявате време. Той е един от най-търсените и желани консумативи за машини за рязане. Използвайки го нe само спестявате пари, но и удължавате живота на своята техника.С диамантените дискове може да се реже бетон, армиран бетон, желязо, камък, скални маси и други.

2. Когато трябва да режем тухли, вар, гранитогрес  – необходимите ни машини са еликтрически и бензинови работни маси или резачки. Това оборудване е нужно както  ако правите ремонт у дома, така и ако строите. Без значение дали трябва да се нарежат плочките за банята или тухлите за построяването на къщата, трябва да имате специалната техника за целта и консуматива за рязане. Това отново е диамантината. Слагайки я на работната маса  или на резачката за плочки Вие  улеснявате работата  си и намалявате  възможността от грешки и неточности. „Размерът има значение” – тази максима е много вярна за ремонта изобщо. Бих дала пример за лепенето на  фаянс  в банята или  когато трябва да нарежете и наставите плочки в определена форма или под ъгъл. За да бъде работата свършена прецизно и красиво, трябва преди самото поставяне на плочките, там където е необходимо те да бъдат отрязани точно. В противен случай, те няма да могат да се залепят, а това губи нерви, хаби ненужно повече материал. В други случай гледката след неточно рязане ще бъде грозна и не на професионално ниво. Нито един майстор не иска това и нито едни клиент не желае да му се случи на него, в неговия дом, с неговата баня.

Диамантените дискове, диамантината или т.нар., дискове с диамантено покритие са консуматива за рязане, от който се нуждаете и с който ще свършите качествено работата, която са Ви възложили.