Categories
Без категория

Индивидуални почивки и екскурзии, онлайн туристически услуги

Пътешествието, откриването на нови дестинации, срещата с непознати култури и традиции е най-добрата форма на обучение. За да успеете да постигнете този ефект, да се докоснете до местното население, да преживеете Вашата почивка максимално полезно, Вие трябва да се отречете от всеизвестните методи на пътуване-в група. Ще ви дадем някои съвети, как не трябва да ставате роб на хора, от които да зависи престоят Ви в чужбина. Според един от най-влиятелните съвременни писатели и пътешественици Паулу Коелю пътуването трябва да е индивидуално. От неговия опит са се възползвали много туристи по света.

Според него човек трябва да прекара повече време в един град, а не да посети за една седмица няколко градове. Най-добрият начин градът да се „отвори” за любопитния посетител е чрез неговите жители, с които туристът може да контактува най-лесно в бара на чаша бира или пък на улицата. Откритото и неподправено любопитство на пришълците провокира местните жители да разкажат за своя град или село лични неща и да ги насочат към и най-интересните забележителности и факти, които често не фигурират в пътеводителите. Насладата от такова пътуване е гарантирана, когато човек научи от престоя си в даден град и страна, без да се изкуши да сравнява стандарта, цените, манталитета на хората.

Днес хората по света, особено младите, пътуват свободно – резервират си хотели и самолетни билети онлайн, наемат на място екскурзовод, обикалят с кола под наем набелязаната страна, купуват си билети онлайн и стават част от концертите на световни музикални звезди. С една дума те са господари на най-любимата част от времето си – почивката.

В България това все още не е част от културата на пътуване, тъй като българите предпочитат да пътуват в група, защото е по-весело и нямат грижата за организиране на дневната екскурзионна програма.

Последните години обаче се забелязва тенденция за увеличаване на индивидуалните пътувания, почивки, екскурзии,  особено в чужбина. С навлизането на българския пазар на нискотарифните самолетни компании много хора се възползваха от възможността да прекарат уикенд във Виена, да направят летен или зимен шопинг в Милано, да опознаят Рим и Италия за няколко дни или пък да заведат децата на Дисниленд в Париж. За индивидуалните туристи възможностите за комбиниране на собствен туристически пакет /има се предвид ползването на няколко туристически услуги/ вече са достатъчно, тъй като има сайтове, които са най-вече собственост на чужди фирми, но имат и българска версия и се поддържат от български специалисти или пък туристически агенции. Някои от големите туристически агенции пък са получили правата за системи за онлайн резервации на туристически услуги – хотели, рент а кар, круизи, самолетни билети, пакети за почивки и екскурзии – и са ги обединили в своя онлайн система.

Редовият българин веднага си задава въпроса какви са предимствата на такива онлайн  системи за резервация на туристически услуги. Те са прости:

1. Пестене на време и пари

2. Резервации на туристическите услугите /хотели, коли под наем, самолетни билети, почивки, уикенди/ в реално време: Всичко, което е на екрана, е в наличност – свободни стаи в хотели, рент а кар, места в самолета и прочие.

3. Удобен начин на плащане – предимно с кредитна карта

Поради увеличаващата се конкуренция обаче има и такива сайтове, които дават подвеждаща или невярна информация за цените на туристическите услуги. Най–добрият начин да проверите дали нещата са наред е да видите кой стои зад сайта – тоест меню контакти. В идеалния случай това трябва да е фирма в България, която е регистриран туроператор и турагент по смисъла на Закона за туризма. Ако в менюто за контакти намерите телефон, скайп и електронен адрес това Ви дава стопроцентова сигурност, че при затруднения в работата с туристическия сайт / портал или възникнали проблеми има на кого да се обадите за компетентно мнение и помощ.

От скоро в интернет пространството съществува нов сайт за онлайн туристически услуги: www.ccbookings.com

Навигацията на сайта е лесна за потребителя: Когато включите търсачката за хотели /над 100 000 хотела в цял свят/ и зададете желаните от Вас дати получавате подреждане по различни критерии – например по цена от най-ниска до най-висока. Цените за всеки хотел са винаги на стая с включени всички такси.

Опцията за коли под наем изненадва с много добрите цени и големия брой услуги, включени в цената на рент а кар.

Ако искате да опознаете Италия например можете спокойно да си начертаете един индивидуален маршрут на екскурзия включващ Рим, Флоренция, Болоня, Венеция. Избирате си хотели във всеки един град, наемате кола, която Ви чака на летището в Рим, а последния ден можете да я оставите във Венеция и от Венеция да хванете самолет обратно до България. Самолетните билети можете да си резервирате отново в сайта www.ccbookings.com – проверявате еднопосочен полет София – Рим и обратен еднопосочен полет Венеция – София.

Едно от допълнителните предимства на сайта е, че има възможност и за плащане по банков път, тъй като собственикът на сайта е български туроператор. Така например след извършено плащане на хотелска резервация можете да си отпечатате и ваучера, който да представите в хотела при настаняване.

Времето на модерния свят настъпи. Не пропускайте шанса да станете част от красотата на света!