Categories
Без категория

LED осветление

В последно време строителните компании все повече се обръщат към най-новите тенденции и технологии. В пазара на окачените тавани иновация е използването на светодиодно осветление, така нареченото LED осветление, лампи и крушки.

Почти всеки се е замислял да постави окачен таван в дома си – асортимента практически е безграничен. Сатенирани, гланцови, тавани с вградена електроника, звездно небе, фотопечат и много други видове съществуват на пазара. Този стандартен набор от окачени тавани вие можете да намерите във всяка компания, ангажирана в изграждането на тавани. Сравнително наскоро на пазара на окачените тавани се появи ново предложение – ново предложение е да инсталирате светодиодни светлини и осветление в тип LED. Светодиодното осветление LED (light emitting diode) днес е сред най-напредналите светлинни източнци. Това е лента, на която за окачени вградени светодиоди. Преди да се монтират на led лентата, светодиодите се разделят на парчета по желания размер. За по-лесно монтиране, на задната страна на лентата има двойнозалепяща се лента.

Съвсем до скоро светодиодите са били използвани само в скъпи тавани, преди всичко в таван „звездно небе“. Те усяват да пресъздадат ефектите от звездите и космическото пространство. Днес съвременните технологии позволяват да се използват ленти с led подсветка и лек дизайн, като стандартни опции за окачените тавани. Светлинния източник е разположен зад платното, придава на стаята особена обстановка в загадъчен вид. В този случай лентата е монтирана зад тавана по периметъра на цялата стая, като тавана играе ролята на абажур, който разсейва светлината.

Съчетание на LED осветление при дизайна – поразителни ефекти

LED светлините имат много предимства в сравнение с традиционното осветление. Едно от най-важните предимства на LED-лампите е тяхната ниска консумация на енергия. 1 метър led лента консумира около 7 вата електроенергия. По принцип, това намалява консумацията на енергия от 3 до 10 пъти, в сравнение със стандартното осветление. LED подсветката е абсолютно пожаробезопасна. Температурата на обикновенната халогенна лампа може да достигне до 500 ° с, което е силно нежелателно за окачените тавани, тъй като това може да доведе до деформация на платното, то светодиодната лента не загрява изобщо. LED-светлините са много трайни. Тяхната продължителност достига живот 50000-100000 часа. Опазване на околната среда. За разлика от флуоресцентните лампи, led лентите не съдържат живак и са абсолютно безвредни за ежедневна употреба. Светлините LED, в сравнение с други източници на светлина, са по-малко чувствителни на колебания в захранващото напрежение и могат да работят в диапазон от 120 до 280 волта. Токовите удари не засягат по никакъв начин работата на LED лампите.

Прилагането на led ленти за декорация на тавани позволява да се съчетаят различни светлинни и декоративни ефекти, които не са и не могат да бъдат използвани при стандартните източници на осветление: плавно изменение на цвета на осветлението, яркост, контраст и др.