Categories
Без категория

LED

Когато стане въпрос за модерни осветителни тела, може би ще си помислите, че халогенните светлини са на върха на класацията по качество. Но ще сгрешите, тъй като LED осветлението в момента използва най-водещите технологии за излъчване на лумени и предоставя невероятни светлинни ефекти.

Този тип лампи дават мигновена светлина и на тях не им е необходимо да “загряват” както се случва с енергоспестяващите лампи, които правят точно това преди да започнат да излъчват своето пълно количество светлина. При светодиодните крушки има регулиране на светлинния поток, а и вече могат да произвеждат много добър естествен вид бяла светлина (по-ранните версии даваха бяла оттенък, който много хора припознаваха като неестествен в сравнение с този на нормалната крушка). LED лампите могат да бъдат закупени във версии, които произвеждат широка гама от цветове, често всички от една и съща светлинна единица. Тези багри могат да бъдат управлявани просто чрез стенен контролер.

Въпреки че невероятната гъвкавост, която този тип продукти предлагат, когато става въпрос за създаване на „настроение” в една стая, не може да бъде пренебрегната, ключовата полза, която LED осветлението наистина дава, се състои в огромните икономии на разходи, които то носи, след като се оборудвате с него. Резултатът се получава от това, че тези артикули използват средно около десет процента от мощността на стандартната електрическа крушка с нажежаема жичка. Така че, въпреки че те може да струват по-скъпо и е по-трудно нагаждането им към цоклите, огромното пестене на енергия, което те носят, е такова, че те бързо се изплащат в рамките на само няколко месеца.

Всъщност икономията на енергия, която те носят, води до причината много големи научни институции, като университети например, да ги използват в своите сгради и кампуси. А това води до икономия от текущи разходи в рамките на хиляди левове на година.

LED осветлението е и хладно на допир, а това означава, че този тип крушки излъчват само една малка част от топлината, която конвенционалните крушки иначе емитират. Въпреки че това може да не изглежда като голямо предимство, тази ефективност ще ви спести пари, ако използвате помещения с много на брой осветителни тела в тях. Това е така, защото многобройните лампи означават и по-голям общ обем от топлина, излъчван от тези тела. Така бихте спестили и от климатика за охлаждане в топлите месеци. Тоест икономиите чрез продуктите, обект на тази статия, са както преки, така и непреки. Замислете се.

Също така, тъй като LED осветителните тела остават по-хладни, те не страдат от проблемите на конвенционалните халогенни крушки, свързани с топлинния цикъл, през който преминават при всяко включване и изключване. А това прави светодиодните крушки идеални за използване в комплект с PIR ключове, чрез които да работят автоматично на ON и OFF периоди.

Запомнете – независимо от това какво приложение ще им намерите (интериорно, екстериорно, градинско, промишлено, домашно, офис или друго), вие винаги ще разчитате на и печелите от дългия живот, икономичността, ниския топлинен ефект и по-лесното управление на тези светлинни продукти. Имайки предвид рационалният период на възвръщаемост, който те имат, това е една от задължителните инвестиции, които трябва да направите.