Categories
Без категория

Да останеш отдаден на упражненията.

Не е лесно да останете мотивирани за упражненията, особено ако сте начинаещ. Всъщност, повечето ветерани трениращи вероятно ще се съгласят – няколко дни се упражняват, някои дни не го правят. Ако се опитвате да отслабнете и сте си създали навици за това, може да се изненадате да научите, че няма голяма разлика между вас и хората, които спортуват редовно. Няма вълшебно хапче, което носи дисциплина и мотивация за вашите тренировки. Всичко е в начина, по който мислим.
Стагнацията
При трениращите се забелязват някои сравнително редовни тенденции: След около 6 до 12 седмици следва натурална стагнацията, и това е времето, когато много от хората се отказват.  Това не е  научно изследване,  но нещо се случва след тази първоначалното вълнение от започване на тренировъчна програма. Първо, ентусиазмът избледнява. Второ, повечето трениращи не са видели още значителни резултати. Комбинацията има разрушителен ефект и, много пъти, това е в момента, в който хората поддават. Разочароващо е, че много хора се отказват точно когато те са на ръба на успеха.

По-долу са някои от грешките, които допринасят за неупражняване:
Фокусиране върху кантара. Загуба на тегло не се случва веднага. За някои хора, това отнема месеци, за да видят значителни промени. При стартиране на програмата  е най-добре да се определят измерими цели, като осъществяването на определен брой тренировки всяка седмица или отмяна на определено количество тегло.
Прекалена трудно. Начинаещи понякога почват с тренировка за ветерани. Започването от по-лесното прави тренировките по-приятни и дава на време на тялото да се подготви за нарастващото натоварване.

Недостатъчна интензивност. От друга страна, някои хора не влагат достатъчно интензивност, за да максимализират загубата на тегло.

В сравнение с други. Ако приятелят ти намаля теглото си по-бързо, отколкото Вие, това не означава, че нещо не е наред. Ние всички губим мазнини с различни темпове. Опитайте се да се запази акцентът върху вашите постижения, а на върху други хора.

Отказване твърде скоро. Ако не виждате резултати все още, това е последното нещо, което трябва да направите. Ако сте тренирали постоянно, може да бъде добре за вашия начин за загуба на тегло. Независимо дали сте виждали резултати или не, Вие получавате нещо щом се упражнявате редовно. Мислете ползите:  по-добър сън, повече енергия, по-добро качество на живот.

Има още някои неща, които определят разликата между отказващия се и ветеран трениращия и тя е главно в начина на мислене.

За повече енергия: Минералът Клиноптилолит има свойството да абсорбира от организма едни от най-големи отрови и да ги изхвърля.Нарича се още зеолит Прочистената от ненужни вещества кръвоносна система пренася много по-ефикасно кислород, което се изразява в повече енергия по време на тренировки.