Categories
Без категория

Добри причини да стартирате упражненията днес

Защо трябва да изтърпяваме редовно болка и дискомфорт, просто за да изглеждаме физически добре? Защо не можем просто да си вършим ежедневните дейности и да останем в относително добра форма? Ами, да го кажем направо, много от нас злоупотреба с телата си. Ние слагаме на  лицата си всякакви вредни боклуци и полуфабрикати, за да можем да прикрием недостатъците си. Купуваме си постоянно дрехи за да скрием килограмите, които се чудим как сме придобили и как сме станали така пълнички. Ето защо, приятели, ние трябва да се започнем физически програми от упражнения, за да се направим по-красиви за постоянно. В по-голяма или по-малка степен, повечето хора като пораснат стават по-малко активни.

Всеки е различен, но има едно нещо, което е едно и също за всички нас и това е, че има програма за упражнения за всеки. Независимо дали сте клинично затлъстели, или просто трябва да свалите няколко килограма, мога да ви гарантирам едно нещо: упражненията ще ви накарат да се чувствате много по-добре и ще ви помогнат да изглеждате много по-привлекателно. Може да започнете с леки, ежедневни упражнения, докато навлезете в отново във форма за по-сериозни упражнения. Например: вместо да ползвате асансьора, качвайте се по стълбите.

Това какви сте вие, каква форма има тялото ви и вашите лични обстоятелства, са все фактори, които ще определят какъв вид тренировъчни упражнения ще бъдат подходящи за вас. Те не отнемат никакво усилие, особено ако са прости основни упражнения, но ако имате нужда от малко стимулация за да започнете, започнете да се нагласяте психически, че упражненията ще имат ефект върху вас. Вероятно е добра идея да тренирате с приятел или с някой познат и се да подкрепяте взаимно чрез вашия фитнес режим. Също може да се присъединете към местните фитнес зали където има професионален треньор, който определя програма за упражнения, която е точно за вас. Хората, които тренират имат повече енергия, те също така се разболяват по-рядко, спят по-добре и се събуждат освежени. О, и споменах ли, че те живеят по-дълго? Ако искате да се чувствате по-здрави и да можете да се погледнете в огледалото с радост, тогава се мотивирайте и започнете да обръщате внимание на тялото си, като започнете програма за упражнения още днес.

Не съществува магически лек или вълшебни хапчета, нито пък ще има някога, така че по-добре не седете твърде дълго, чакайки за това. Трябва просто да обърнете твърд поглед към себе си и да повтаряте думите: „Ако искам да отслабна, това зависи от мен!“ Можете да го направите, но трябва да работите упорито и да следвате редовно избраната програма. Не забравяйте, че днес е първият ден от остатъка от живота ви. Направете го прекрасен ден, ден за промяна и лично усъвършенстване.