Categories
Без категория

Запознайте се с местните: Yahoo Local, Yelp, Google+ Local

Вече е наистина много важно месният ви бизнес да участва в локалното търсене. Задължително за успеха ви е да се включите в поне един онлайн справочник. В случай, че се отнасяте с повече внимание към локалното дирене, то вие вероятно възнамерявате да си направите регистрации в Yahoo Local, Bing Local Listings, Yelp и Google+ Local. Присъствието ви в тези мрежи се оценява много положително от търсачките. Вие ще изпреварите конкуренцията си в областта на локалното търсене.

Yelp Вие трябва да отидете на сайта и да изберете опцията, която ви предлага да добавите нов бизнес. След това ще бъдете отведени на различни страници, които ще поискат от вас да попълните основната информация за бизнеса си. Това е много важна опорна точка за доброто локално класиране. Затова не бива да ги подминавате, без да ги попълните. Тази операция трябва да бъде проверена и одобрена от сайта. Предимствата, които можете да получите, са много за локалното търсене. Yelp е незаменим помощник на ресторантьорския бизнес, както и на други ниши, където се печели от популярност.

Оптимизацията на тази платформа е доста лесна. В сферата на локалното търсене най-голяма тежест имат мненията на клиентите. Най-добрият начин да ги оптимизирате за локалното търсене е да отговаряте на всеки коментар на клиент и да ги насърчавате да оставят повече ревюта за вас. Освен това вие можете да предлагате специални оферти за услугите си.

Google+ Local Вие трябва да започнете, като отворите тази платформа на търсачката. Оттам започват въпросите за името на компанията, сферата, в която работите, какви продукти или услуги предлагате. Всяко ново ниво от въпроси ще изгради цялостната визия за вашата компания, а това ще ви помогне да се класирате по-добре в локалното търсене.

Част от информацията, която сте попълнили, ще се отрази добре не само на локалното търсене, но и на органичното. Мненията от клиенти на са само оценяване чрез звезди и коментари. Google+ Local им дава възможност да оценяват конкретни части от вашия бизнес – съоръжения, обслужване и атмосфера.

Yahoo Local Тази платформа за локално търсене ви дава възможност за повече избор. Вие можете да предпочетете безплатната версия, която ви дава възможност да попълните основна информация за бизнеса си, кратко описание на продуктите и да качите една снимка. Освен това тази платформа предлага и платена версия. Локалното ви търсене може да се подобри много за 9,95 долара на месец. Освен изброените по-горе неща вие ще можете да качите 10 снимки, които потребителите ви ще могат да виждат, след като проведат локално търсене.

Регистрацията е съвсем проста – вие можете да използвате Yahoo ID, Facebook или Google профил. Като основа за локалното търсене ще трябва да попълните информация за контакт. Ще трябва да изчакате няколко дни, за да се потвърди информацията за фирмата ви, и локалното търсене може да започва.

Първи крачки и за Facebook в локалното търсене
Социалната мрежа разработи Graph Search. Фокусът на новата приставка стои точно над местното дирене. Алгоритмът им се основава на данни за местоположението и предпочитанията на потребителите. Очаква се това да е новата голяма сила в света на локалното търсене. Това е и причината да започнете да включвате социалната мрежа в маркетинговата си стратегия.