Categories
Без категория

Изработка на уеб сайт

Представата за сайт отдавна се промени, вече не е нещо простичко и написано в notepad на html,  а много по сложно. Ако до преди няколко години можехме да напишем сполучлив сайт от няколко страници, сега вече това не е достатъчно. За целта се родиха PHP, DHTML, XML, CSS,  JavaScript, AJAX, C#, MySQL и други. Тези програмни езици породиха след себе си редица трудности, но спестиха много време за създаване на един многофункционален уеб сайт.

Необходимостта от специалисти е факт, и по тази причина програмистите са едни от най високоплатените служители по веригата за създаване на интернет сайт. Готови авторски скриптове вече се продават с сертификати и това се превърна в индустрия. Вече милиони скриптове и различните им версии се предлагат, като всеки можеда си закупи желания на достъпни цени. Това е улеснение за онези които не са специалисти в областта и лесно могат да сглобят собствен уеб сайт с минимални познания.

В изработката на уеб сайт се включват и комплекс от умения и дадености на уеб мастера. Например за уеб дизайн е необходимо основни познания за работа с Adobe Photoshop, Adobe Flash,  Corel  Draw, Adobe illustrator и други. Голяма част от потребителите ще бъдат привлечени основно от добре изглеждащ и подреден сайт. Такъв който е удобен за работа. Трябва добре да се познава психологията на потребителите на даден сайт в определена област. Ясно е че не всеки ще хареса това което сте създали, важното е да бъде харесат от категорията хора към която е насочено съдържанието.

Лесен за работа. Ако менютата са объркващи и не става ясно кое къде води, никой няма да повтори грешката да посети отново този сайт. Освен менютата, лесно запомнящо трябва да е името(домейна на сайта). Трябва да е нещо лесно и типично, една или съчетание от две думи. Най популярните сайтове са с име от три до шест букви в домейна.

И накрая за да бъде успешен вашия уеб сайт, то той трябва да бъде добре оптимизиран. За целта трябва да се потрудите доста за да достигнете до целта си. В някой случай цялостната оптимизация отнема шест месеца.