Categories
Без категория

Куриери или кога е най-добре да ги използваме

Сигурно сте се питали, кога е най-подходящо и възможно да използвате услугите на куриерски фирми, за да осигурите изпращането на определена стока или документ от едно място до друго. В настоящия материал ще се опитаме да отговорим на този въпрос, като затъпим и основни детайли в работата на куриерските фирми.

Използването на куриери е оправдано, когато става дума за изпращането на документи, които се налага да бъдат подадени пред съответните институции в срок. Това важи в пълна степен при използването на куриер за изпращане на данъчни декларации, официални писма и други документи от подобен тип. Предимство е и използването на куриери за изпращането на стоки, защото можете да разчитате, че те ще бъдат доставени в посочения срок.

Крайната дата за доставка на определена пратка от куриер се попълва в товарителницата, която е основен транспортен документ при подобен тип услуги, като правилно попълнената товарителница има и тежест пред съответните съдебни органи. Именно затова е добре ясно да посочите какъв документ се съдържа в пратката в товарителницата, за да можете при евентуални проблеми с куриерската фирма да докажете своята правота.

При предоставяне на пратка на куриер от куриерска фирма, то имайте предвид, че е напълно нормално да поискате от него да се легитимира. Най-големите компании за куриерски услуги имат практика да изискват от своите служители да носят бадж с име и снимка на конкретния куриер, като в него е посочено и името на куриерската фирма. Можете да се уверите в легитимността на един куриер преди да му поверите ценна пратка, като се обадите в офиса на компанията и проверите неговата редовност.

Имайте предвид, че ако очаквате качествено обслужване е добре да се уверите в легалността на куриерската фирма, която възнамерявате да използвате. Често при избор на куриер в София, а и не само в София, можете да се сблъскате с куриерски фирми с изтекъл лиценз за дейност. Не е добре да се доверявате на подобни куриерски фирми, нито за вътрешни, нито за международни куриерски услуги, защото при възникването на потенциален проблем с вашата доставка, то вие ще сте напълно безпомощен.

Ако търсите надежден и сигурен куриер, то обърнете се към фирма Ин Тайм ООД, която ще гарантира максималната ви задоволеност, както при използването на вътрешни куриерски услуги, така и при международни куриерски услуги.