Categories
Без категория

Локално търсене за малкия бизнес

Интернет е много конкурентна среда, за която трябва да сте готови. Търсачките все повече се насочват към локалното търсене. Това е идеалната възможност за малкия бизнес да използва маркетинговите възможности на 100%. Има някои азбучни истини, които са валидни за всеки бизнес. Ето някой прости правила, които да спазвате, за да сте на чело в локалното търсене.

1. Използвайте ключови думи, за да насочите локалното търсене Подходящите ключови думи са идеалното решение за поставяне на начало на вашите усилия за оптимизация. Вие трябва да използвате ключови думи, които са релевантни с вашия бизнес. Това ще помогне на локалното търсене за фирмата ви. Освен това е добре да имате част от информацията си преведена на английски.

2. Регистрирайте се в директориите

Това е една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да подобрите резултатите си в локалното търсене. Направете си профили в Google Места и Yahoo Local. Много потребители черпят информация за местното търсене именно от тези места.

3. Съсредоточете се и върху други търсачки

Повечето малки бизнеси съсредоточават усилията си към добро класиране в локалното търсене единствено в Google. Това е ненужно ограничение. Не подценявайте Bing (Local) Maps. Това е трафик от потребители, които не бихте искали да пропускате. Малките търсачки вероятно няма да ви носят толкова трафик, колкото локалното търсене на Google, но не бива да бъдат подценявани.

4. Създаване на няколко имена на домейни

Фирмите, които предлагат услугите си в повече от една страна, трябва да помислят за различни домейн имена. Това е важно, защото Google отдава все повече значение на локалното търсене. Този подход ще ви донесе повече положителни резултати. В случай, че имате повече от една локация в едно населено място, няма нужда да си правите отделни сайтове. Можете да помислите за отделна секция за всяка локация. Това ще се отрази положително на местното търсене, а освен това потребителите ви няма да са затруднени в намирането на информация.

5. Фокусирайте се върху целевата група

Някои бизнеси са концентрирани върху резултатите от локалното търсене. Други имат обхват на национално ниво, но искат да се концентрират върху определена област. Това може да се окаже предизвикателство за подобряване на локалното търсене. При това положение даденият сайт трябва да получи трафик от определената област. Така търсачката може да определи локацията на дейността. Бизнесът трябва да подчертае, че предлага услуги и в други части на страната. Това трябва да се обясни, както на потребителите, така и на търсачката. Затова е добре да се правят различни страници, или те да са технически разделени, за да могат да участват в резултатите от локалното търсене.

6. Регистрирайте бизнес профил

Локалното търсене за вас се основава на определена информация. В този профил вие трябва да посочите името, адреса и телефона на своя бизнес. Никак не е трудно да станете част от тази общност, така че не отлагайте регистрацията. След като попълните основната информация, която се използва в резултатите на локалното търсене, можете да посочите и подробности за бизнеса си. Те са свързани с кратко описание на дейността ви и публикуване на снимки на локацията. В един момент ще започнете да получавате мнения от клиентите на вашия бизнес. Те са изключително важни за доброто класиране в локалното търсене.