Categories
Без категория

Най-добрите тенисисти за всички времена

Представяме ви една авторитетна класация на най-добрите състезатели по тенис на корт за всички времена според авторитетното американско списание „Спортс Илюстрейтед”. Изготвената статистика се базира на успехите на играчите като вие може да имате пълно доверие в подреждането им.

Роджър Федерер е обявен за най-успешния играч на планетата поради броя постижения на най-авторитетните тенис турнири от надпреварата „Големият шлем” и не само. Три места по-долу остава испанецът Рафаел Надал, но има реална възможност за промяна в класирането. А ето и кои са топ пет тенисистите за всички времена в световен мащаб:

Номер 1 на „Sports Illustrated” e швейцарецът Роджър Федерер, който може да се похвали с цели шестнадесет титли от „Големият шлем”.

Номер 2 е живата легенда в играта тенис на корт Пийт Сампрас притежаващ цели тринадесет престижни награди от най-популярното първенство в цял свят.

Номер 3 в класацията е брилянтният играч от близкото минало Род Лейвър, който се хвали със златен дубъл в четирите мача от Големия шлем.

Номер 4 без никакво съмнение е Рафаел Надал. Талантливият испанец плени привържениците си с невероятна игра на тенис печелейки олимпиадата и 9 престижни титли от Големия шлем.

Номер 5 но не на последно място по важност се нарежда Бьорн Борг, безспорен авторитет в тениса завоювал девет титли на Отвореното първенство в тенис на Франция познато още като ежегодния турнир „Ролан Гарос”.

Класацията на вечните тенесисти продължава с имена като Панчо Гонзалес, вечният Андре Агаси, Бил Тилдън, Джон Макенроу и Иван Лендъл. Не трябва да изключваме и светини като Борис Бекер например, които показаха на света що е то интелигентна игра на тенис на корт.

Очаквайте следващите издания на „Sports Illustrated” за да видите днешните герой на тениса. С новите постижения на Новак Джокович и играчи като претендента му на Australian Open 2013 Анди Мъри нещата стават все по-интересни и спорни. Желаем ви всичко хубаво.