Categories
Без категория

Предизвикателството да работиш в Англия

449dd9c336158ebd0b9ff038e0a43e82-2342955 Да работиш в чужбина е не само огромно предизвикателство, но и голяма отговорност. Много хора, захванали се с това начинание, срещат сериозни проблеми. И не защото имат намерението да не спазват законите на чуждата държава, в която работят, а просто защото не ги познават. Ето как можете да се предпазите от подобни проблеми, работейки навън.

Тъй като много българи избират да търсят и започнат работа в Англия, нека да обърнем специално внимание на Обединеното Кралство. Принципно погледнато правото е държавите от Европейския съюз има тенденция към унифициране, това означава, че институциите, изграждащи законите, се опитват да ги направят максимално близки за всички държави-членки. Това отново се прави с идеята за отворени граници за работа и търговия.

Въпреки тази своеобразна унификация на законите, все пак са налице и много съществени разлики. Такива са, например, правилата за движение по пътищата. И именно законите, свързани с тях, са тези, които много българи, работещи на Острова, нарушават.

Затова нашият съвет е преди заминаването ви за Англия или друга държава в тъсене на работа да се запознаете най-основно с тамошните закони и преди всичко с правилниците им за движение по пътищата, ако възнамерявате да шофирате. Това може лесно да стане чрез общуването с други българи, работещи в дадената държава, тъй като и те най-вероятно са се сблъсквали със същите проблеми. Такива българи можете да намерите в многобройните общества и форуми на българи, работещи във Великобритания и другите европейски държави.

Освен това утвърждаваща се практика на агенциите, предлагащи работа в Англия, е да ги запознават предварително с най-често допусканите грешки по отношение на законодателството на въпросната държава. Ето зашо е добре, преди да подпишете договор с въпросната агенция и да приемете предложената работа, да разберете дали въпросната агенция предлага тази услуга. Това е най-бързият и лесен начин да се запознаете с основните правила и да се предпазите от грешки и нежелани актове.
В търсене на нова работа, нов живот и ново бъдеще, от основно значение е винаги да бъдем максимално подготвени и добре информирани. Това е начин да постигнм по-високи цели и реализираме мечтите си!