Categories
Без категория

Най-често срещаните грешки в PPC кампаниите

Безспорно има неща, които е задължително да правите по време на PPC кампания. Има и такива обаче, които на всяка цена трябва да се избягват. Най-честите грешки са свързани с липсата на достатъчно проведени тестове, грешни реклами и т.н. Поправяне на всяка от тези грешки почти сигурно означава повишаване на приходите. Събираме в списък най-често допусканите грешки:

1. Наддаване само за една ключова дума – Много е важно да не сте мързеливи, докато създавате вашата PPC кампания. Всяка индустрия има своите големи ключови думи, които носят значителен трафик. Тези думи имат и синоними, които също са много търсени от потребителите. Колкото повече се съсредоточите върху тези синонимни групи, толкова по-малко ще плащате за своята PPC кампания. Още повече, че вашите реклами ще бъдат високо класирани при търсене със сродна дума. Вземете 100 ключови думи и ги направете 200. Чрез статистиката ще изберете правилните вариации, които потребителите търсят.

2. Борба за първата позиция – Много специалисти в областта на PPC кампаниите казват, че да се борите на всяка цена за тази позиция е безсмислено. Най-търсените ключови думи са доста скъпи. Най-добрата позиция за вашата реклама в PPC кампанията ви е номер 3. Повечето онлайн потребители правят проучвания преди да си закупят продукт. Когато сте на първа позиция, има вероятност потребителите да са използвали неправилната ключова дума.

3. Избягване на географското насочване – Хората винаги предпочитат да изберат продукт, който им се предоставя от местна фирма. Използвайте това във вашата PPC кампания. Това е психологически момент при потребителя. Google дава възможност да насочите PPC кампанията си по град. Създайте 20 реклами и споменете името на града в заглавието им. По този начин честотата на кликванията ще се увеличи. Освен това вашите потребители ще ви предпочетат пред други фирми, защото вие сте от техния град.

4. Несвързване на целевата страница с рекламата – Каквото и да казва вашата реклама, то трябва да бъде повторено и на целевата страница. Така потребителят ще се ориентира много по-лесно във вашата PPC кампания. Потребителите са капризни – ако веднага не намерят това, което търсят, те ще напуснат страницата ви бързо.

5. Скучни реклами – Все още се срещат специалисти, които се занимават с PPC кампании и пишат скучни реклами. Те виждат какви са рекламните изречения на конкуренцията и след това пишат текст, който да се слее с множеството. Всеки път, когато създавате платена реклама, търсете това, което ще ви отличи от другите. Там се крие успехът на вашата PPC кампания.

6. Използването на телефонни номера – Това е начин да хванете окото на потребителя. Но това е всичко! Никой няма да вдигне телефона и да ви се обади веднага. По този начин губите пари и правите неуспешна PPC кампания. Правени са наистина много тестове по този проблем. Телефонен номер вместо текст на рекламата не е успешна формула за целите на PPC кампания.

7. Не наддавате за името на търговската си марка – Ако вашата конкуренция наддава за името на фирмата ви, то непременно трябва да предприемете правни действия. Успехът на вашата PPC кампания зависи от вашата търговска марка. Наддавайте за името си – вероятно рекламата ще ви струва 0.05 до 0.10 цента на кликване. Това е много важен показател, тъй като ще разберете колко потребители използват името ви при търсене.