Categories
Без категория

Полезни съвети за Изграждане на Връзки

Линк Билдинга е необходима процес при правенето на SEO оптимизация на сайт. Дори може да се настоява, че е най-важната крачка в покачването на оптимизирания сайт в класирането на търсачките, в частност Google, по дадени ключови думи. Изграждането на Връзки е така наречената външна оптимизация на блога и наречено с по-прости думи, това е снабдяването на подходящи връзки към вашите сайтове от други сайтове. При доставянето на линкове към вашият сайт имайте впредвид долните критерии: ” Тематика на страницата – колкото по-близка е като тематичност до вашият блог, толкова по-добре. ” Позицията на сайта в Гугъл – колкото по-високо е класирана, толкова по-силен ще е връзката към оптимизираният страница от популярната блог. ” Позиционирането на линка – колкото по-видно в страницата, толкова по-добре, като най добре е в самият текст на статията, или ако връзката е разположена на целия сайт в хедъра е най приемливо. ” Преминавания по връзката – иначе казано колкото повече кликвания има през един линк, толкова по тежък става той. А кликванията по връзката зависят изцяло от предишните 3 точки: тематика, популярност на страницата и местоположението на линка в нея. Същото е валидно и за връзките от социалните мрежи, колкото е по харесвана публикацията, толкова повече нови харесвания ще получите и повече хора ще посетят вашият сайт и така самата сила на линка се увеличава/ дори да е nofollow/ и вашето класиране в резултатите на Google ще се подобри. ” Разнообразие на линковете – не вземайте само dofollow връзки, не е натурално. Набавяйте си както nofollow линкове, така и голи линкове, т.е които са без текст, а са само url адрес.

” Разнообразие на сайтовете – опитвайте се да вземате връзки от различни типове сайтове като: форуми и коментари; директории за статии; сайтове тип класация; публикации в блогове на познати, така наречения guest posting; социални мрежи; директории или каталози, както тематични или регионални, така и общи т.н.

В заключение мога да затвърдя, че намерението за налинкване трябва да ви идва от вътре, като професионално заболяване и където усетите възможност да сложите връзка към вашият блог – да се възползвате от нея.

Следващият път ще се спрем с повече подробности на самите методи за линкбилдинг, както и утвърдените практики за всичките тях.